Autor: Raigo Neudorf • 17. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased esitlevad Pariisis uudset elektrimopeedi

OÜ Stigo esitleb sel reedel Prantsusmaal uut ja omanäolist Stigo elektrimopeedi.

Uut elektrimopeedi esitletakse Pariisis algava „1000 Pionniers” ürituse raames, mis toob kokku väljapaistvad innovaatorid üle kogu maailma.

Uudne elektrimopeed kaalub vaid 17 kg ja võtab kokkuvoldituna 45x40 cm põrandapinda. Kokkupakitud sõiduk meenutab järelveetavat golfikotti või ratastel kohvrit ning seda saab endaga mugavalt kõikjale kaasa vedada – olgu selleks siis restoran, korter, ühistransport või väike lift.Stigo mopeedi suurim kiirus on 25 km/h, mille järgi kuulub ta pisimopeedi kategooriasse, kus Eestis ei ole sõiduki kasutamiseks vaja ei juhiluba ega numbrimärki. Stigo erineb teistest mopeedidest tänu oma kompaktsele ja lihtsasti kasutatavale disainile. Sõidukit saab laadida tavalisest elektripistikust ja selle kokkuvoltimine võtab kõigest 2 sekundit, mistõttu võib Stigot nimetada ka maailma kõige kiiremini kokkuvolditavaks elektrimopeediks. Sõites keskmiselt 12-13 km (keskmine linnas liikleja päevane distants) on päevane sõidukulu ca 1,5 eurosenti.“Stigo mopeed on loodud linnas liiklejatele, kes ei soovi istuda ummikutes ega näha vaeva parkimiskoha otsimisega. Sõiduk sobib eriti hästi neile, kes sõidavad paarikilomeetriseid distantse tööle, lähevad aeg-ajalt kesklinnas majast välja kohtumistele ja kasutavad mõnikord ühistransporti,” selgitas Stigo OÜ tegevjuht Rando Pikner.“Me oleme saanud eriti positiivset tagasisidet autosuvilate ja jahtide kasutajatelt, kellel on sageli vaja läbida uutes kohtades lühikesi distantse ja samas mahutada sõiduk väikesesse panipaika. Eraldi suhtleme veel organisatsioonidega, kes soovivad kasutada Stigo sõidukit lühidistantside läbimiseks ettevõtte territooriumil või siseruumides – näiteks haiglad, ülikoolide linnakud, lennujaamad  jmt.,” lisas Pikner.Stigo OÜ on töötanud erinevate mudelite kallal viimased 5 aastat ning sel nädalal esitletava sõiduki on disaini ja konstruktsiooni autor on Eesti tippdisainer Matti Õunapuu.Stigo sõidukeid saab kõige varem testida 20. septembril Pariisis toimuva “1000 Pionniers” ürituse raames. Stigo OÜ meeskond esitleb seal sõidukit potentsiaalsetele edasimüüjatele ja tootmispartneritele.Stigo OÜ eesmärk on pakkuda ukselt-uksele transpordilahendusi keskustes liikuvatele inimestele. Stigo OÜ arendab ja toodab innovaatilisi kokkuvolditavaid elektrilisi mopeede, mis on omas valdkonnas kergeimad ja ergonoomilisemad.Ettevõte plaan on toota 8000 sõidukit aastaks 2015.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077