Autor: Raigo Neudorf • 16. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toiduliidu juht: tarbijateadlikkus valmistoidust on madal

Toiduliit alustas eelmisel nädalal valmistoidu teavituskampaaniat, eesmärgiga kummutada avalikkuses levinud müüte ja eksiarvamusi.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul levib tarbijate seas mitmeid eksarvamusi ja stereotüüpseid arvamusi, mis kinnitavad teavituskampaania aktuaalsust ning viitavad selgelt vajadusele tõsta valmistoitude teemal oluliselt tarbijate teadlikkust.

„Müüt valmistoitude ühekülgsusest ja kvaliteedist pärineb aastate tagant,“ leiab Toiduliidu juht.„Viimase kümnendi jooksul on Eesti toiduainetööstus teinud märkimisväärseid pingutusi ja investeeringuid selleks, et valmistoitude koostis oleks kvaliteetne ning säilitus- ja lisaainete vaba. Valmistoitude puhul arvatakse ekslikult, et need sisaldavad rohkelt tervisele kahjulikke E-aineid. Tegelikult see nii ei ole - soovitan tarbijatel eelarvamustest üle olla ja valmistoidu pakendilt lugeda, mis konkreetse toote koostisesse kuulub,“ lisas Potisepp. Eesti suurtootjate Salvesti, Põltsamaa Felixi ja Saarioinen Eesti valmistoidud on reeglina toodetud värskest toorainest ning nõuded puhtusele ja hügieenile tootmisprotsessis on äärmiselt kõrged. Toodete pika säilivusaja tagamiseks suletakse see hermeetiliselt pakendisse nagu tehakse ka koduste hoidiste puhul.„Pikk säilivusaeg on kaasaegse tehnoloogia ja korraliku tootmishügieeni tulemus, mitte E-ainete kasutamise sünonüüm. Vanaema hoole ja armastusega valmistatud moos sahvririiulil säilib samuti mitmeid aastaid just seepärast,“ märkis Toiduliidu juht.Samuti pannakse Potisepa sõnul valmistoitude süüks inimeste terviseprobleemid nagu lagunevad hambad või hõrenevad luud.„Tervisehädade esmane  allikas on eelkõige tasakaalustamata toitumine ning ebatervislikud elu- ja liikumisharjumused. Selge see, et kodus valmistatud roog on kõige parem ja maitsvam, kuid alati ei ole meil selleks aega või võimalust ning sellises olukorras on kvaliteetne valmistoit hea võimalus,“ lisas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077