Autor: Alyona Stadnik • 11. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kajakitootja murdis Prantsusmaa turule

Vendadele Marek ja Janek Pohlale kuuluv meresüstade ja kanuude tootmisega tegelev Tahe Kayaks OÜ ostis eelmisel nädalal Prantsusmaal pesitseva Euroopa veespordivahendite tootmise turuliidri Egalis, mis toob Pohlade firmale kaasa 40protsendilise käibehüppe.

Viimsis ja Tartus tegutseva Tahe Kayaksi jaoks on tegemist viimase nelja aasta jooksul kolmanda tehinguga. 2009. ja 2010. aastal ostis ettevõte Rootsist veesõiduvahendite brändi Zegul ja seejärel kaubamärgi Trapper. Tänaseks on mõlema ettevõtte tootmine toodud Eestisse.

Tartu tehas asutati 2010. aastal. Kokku müüb ettevõte kaheksat kaubamärki, nendest viis on enda oma ja kolmel edasimüüja. Viimsis valmivad klaas- ja süsinikkiust süstad. Polüetüleenist kajakke ja lisatarvikuid toodetakse Tartus.

"Meil oli strateegia paigas, et Lääne-Euroopas tahtsime osta mõnda tootmisüksust. Käisime mitmes ettevõttes, tutvusime 10 ettevõttega. Osad ei olnud müügis ja mis oli müügis, ei sobinud meile," rääkis Janek Pohla eile firma Viimsis asuvas kontoris.

Egalise kasuks rääkis see, et tegemist on valdkonnas tuntud kaubamärgiga. Lisaks on ettevõttel efektiivne tootearendus, mille kaudu saab koostööd klientidega arendada.

"Kui tahad tuntud kaubamärgiga aerusid, siis mõtled kohe Egalise peale. Neid väärtustatakse kaubamärgi ja tootearenduse pärast," märkis Marek Pohla  ning tõi võrdlusena jooksuvarustuse puhul Asicsi kaubamärgi.

Millise suurusjärgu teginguga tegemist oli ja palju on vendadel veel plaanis investeerida, loe juba tänasest Äripäeva paberlehest.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077