Autor: Raigo Neudorf • 4. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loe, milliste turgude osas pakub EAS ekspordinõu!

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) käivitas uue teenuse, mis aitab kohalikel ettevõtetel ekspordipartnereid leida, esialgu pakutakse ekspordinõu kuue turu tarbeks.

Kõnealusteks turgudeks on hetkel Soome, Rootsi, Norra, Taani, Saksamaa ja Suurbritannia, ehk turud, kus on kohapeal olemas EASi ekspordinõunikud..

„Loodame, et tulevikus saame ettevõtetele ekspordinõunike teenust pakkuda ka suuremal arvul turgudel,“ vahendas Jürg Samel EASi turundus- ja kommunikatsiooniosakonnast.Tema kinnitusel on huvi EASi ekspordinõunike teenuste vastu välisturul suur ja järjest kasvav. Ettevõtete sõnul on uute ärikontaktide leidmine üheks peamiseks raskuseks välisturule minekul ja EASi ekspordinõunike poolt osutatav „ekspordipartneri otsingu teenus“ on väga hästi vastu võetud. Seda kõigil sihtturgudel, kus EASi ekspordinõunikud täna töötavad.Augustis uut teenust käivitades prognoosis EAS, et käesoleva aasta jooksul suudetakse olla abiks kuni 30 ettevõttele uute ärikontaktide leidmisel välisturule minekul.„Ettevõtete poolne huvi näitab, et nõudlus ekspordinõunike teenuse järele on olemas ja isegi suurem kui algselt prognoositud. Kui paljud ettevõtted ekspordipartneri otsingu teenust selle aasta jooksul jõuavad kasutada, selgub aasta lõpuks. Siis saab teha täpsemaid prognoose edaspidiseks nii mahtude kui sihtturgude osas. Igal juhul soovime järgmistel aastatel olla ekspordinõunike teenustega abiks võimalikult paljudele Eesti ettevõtetele enamusel peamistest sihturgudest,“ selgitas Samel.Kuna EAS avas kõnealuse tasulise teenuse alles hiljuti, ei osata veel täpselt prognoosida, millise sektori ettevõtted võiksid selle vastu enim huvi tunda.„Meie välisesindajate senise nõustamise põhjal on sellise teenuse vastu enim huvi tundnud puidutoodete, sh mööbli, puitmajade jms, masinaehitusesektori ja ehitusmaterjalide tootjad,“ lisas Samel.Toostusuudised.ee kirjutas sel nädalal, et EAS aitab ettevõtetel ekspordipartnereid leida. Eelnevat uudist saab lugeda SIIN

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077