Autor: Raigo Neudorf • 4. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Käivitus eestimaalastest Aasia eksperte koondav andmebaas

Käivitunud on Aasiaga Seotud Eesti Inimeste Andmebaas ehk ASIA, mille eesmärk on koondada kõik mõne Aasia riigiga seotud oskusteavet omavad eestimaalased.

 Andmebaasiga on tänaseks liitunud rohkem kui 40 inimest. ASIA andmebaas on Tallinna Ülikooli, Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli ühise õppemooduli "Aasia ühiskonnad, majandus ja poliitika" mittetulunduslik arendusprojekt.

Andmebaasi eesmärgiks on Eesti ettevõtete ja organisatsioonide jaoks teha lihtsamaks Aasia teemalist oskusteavet omavate eestimaalaste ülesleidmise. Teisalt peaks andmebaas andma võimaluse Eesti Aasia spetsialistidele oma teadmiste või oskuste rakendamiseks. Ühtlasi on uue andmebaasi eesmärk suurendada Aasiaga seotud eestimaalaste omavahelist lävimist.

Andmebaasi koordinaatori Urmas Pappeli sõnul tekkis tal idee ASIA loomiseks keskustelus mitmete Aasia uurijate ja Eesti ametiasutustega.

”Organisatsioonidel on seni olnud inimeste leidmine tülikas ja see on päris tihti käinud läbi ühiste tuttavate või õnnelike juhuste. Loodud andmebaas peaks aitama kontaktide loomist lihtsustada.”Pappeli sõnul on ASIA pikaajalisem ja laiem missioon arendada Aasia suunalist võimekust Eesti ühiskonnas.

ASIA andmebaasiga on oodatud liituma kõigi eluvaldkondade esindajad, kel on jagada mõne Aasia riigiga seotud süvateadmisi. Et tagada andmebaasi kvaliteet, on andmebaasiga liitujatele seatud miinimumkriteeriumid, millest vähemalt ühe iga liituja täitma peaks. Näiteks saavad muuhulgas liituda need, kes elanud mõnes Aasia riigis vähemalt kaks aastat, teinud Aasiaga seotud akadeemilist tööd või oskavad vähemalt kesktasemel mõnda Aasia keelt.

Andmebaas on avalik ja seda saavad kasutada kõik avaliku- ja erasektori organisatsioonid ning eraisikud, kel huvi või vajadus Aasia teemalise info või nõuande järele. Urmas Pappel tõi näite, et kui kellelgi on vaja India õiguse või Jaapani haridusega seotud teavet, siis saab ta baasist leida teemat tundva inimese kontaktid ja temaga otse suhelda.

“Mis tingimustel nõu antakse või saadakse, on juba kahe osapoole vahelise kokkuleppe küsimus,” lisas ta.

ASIA andmebaas asub aadressil http://aasiamoodul.ee/asia

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077