Autor: Tanel Raig • 26. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PROLOG hakkab ettevõtete ühishankeid korraldama

Eesti Ostu- ja tarneahelate juhtimise ühingu PROLOG juhatuse esimees Tõnis Hintsov rääkis möödunud nädala Tööstuse allhankeseminaril, et ühing hakkab sügisel koostöös erinevate erialaliitudega korraldama ettevõtete ühishankeid.

PROLOGi initsiatiivil kutsuti tänavu aprillis kokku ühishangete ümarlaud, milles osalesid peamiselt erinevate erialaliitude esindajad. Hintsovi sõnul oli eesmärk leida sünergia ühisostude korraldamisel ja leida valdkonnad, mis enamikele ühisostude tegemiseks huvi pakuksid. Selle põhjal on välja töötatud tooted, mis erinevate liitude ettevõtetele huvi pakuksid.

„Usun, et sügisel saame uute hangetega välja tulla,“ lubas Hintsov.Samas möönis ta, et paljud ettevõtted ei ole täna veel valmis osalema ühishangetel tooraine ostul või põhitegevuse valdkonnas. Hintsov arutles, et ilmselt kardavad ettevõtted, et konkurent saab teada, mis hinnaga ja mida kellelt ostetakse, samuti kontrolli kaotamist protsesside üle.Hintsovi ütlusel on tegemist pseudoprobleemidga, kuid nentis, et seetõttu peab PROLOG korraldatavatel hangetel keskenduma tegevustele, mis ei ole seotud ettevõtete põhitegevusega.Hintsov kinnitas, et PROLOG ei ole siiski loobunud mõttest hakata korraldama ka hankeid põhitegevustega seotud aladel.„Ma ei näe muud võimalust, et suudaksime konkurentsi pakkuda globaalses maailmas, kui me koostööd ei tee,“ rääkis ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077