Autor: Raigo Neudorf • 7. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

K-Print teeb trükitööstuse suurima investeeringu

Tänavu märtsis sõlmis kohalik trükiteenuste pakkuja K-Print lepingu Heidelberg Baltic Finlandiga, mille tulemusel seatakse augustis üles enam kui 1,5 miljoni euro väärtuses trükiseadmeid.

K-Prindi juht Rait Rebane märkis, et sellega teeb ettevõte Eesti trükitööstuses selle aasta suurima investeeringu.

Rebase sõnul on viimased aastad Eesti trükitööstusesse aktiivsust toonud ning toetudes ekspordile on tootmismahud jõudmas taas kriisieelsele tasemele. Ühes turu taastumisega kasvas K-Prindi käive 2012. aastal ligi 20 protsenti ning tänavu on esimese poolaasta lõikes olnud kasv isegi suurem.„Tänaseks päevaks on trükikoda jõudnud oma tootmisvõimsuse piirideni ning edasise arengu võimalus on trükiseadmete vahetus tootlikumate masinate vastu,“ märkis Rebane.Tema sõnul vahetab ettevõte välja oma B2 formaadis trükimasina (Heidelberg Printmaster 74) uue B1 formaadis trükimasina (Heidelberg Speedmaster CX102 5+LX2) vastu. Seni kasutuses olnud Agfa CTP liin vahetatakse kaasaegseima Heidelbergi CTP Suprasetter A106 vastu, lisaks asendatakse järeltöötlusseadmed nagu voltimismasin ja lõikamisliin uute suurema tootlikkusega seadmete vastu.Investeeringute tulemusena kasvab ettevõtte tootlikkus, mistõttu suudab K-Print alates septembrist pakkuda lühemaid tootmisaegu ja mahutöödele paremaid hindu.Trükiseadmete paigaldamine ja seadistamine toimub augusti teises poolest, tootmist alustatakse septembris. Masinate vahetusega samaaegselt kolib K-Prindi tootmine uuele aadressile: Värvi 7, Tallinn.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077