Autor: Raivo Sormunen • 6. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vägikaikavedu Rootsiga võib tuua Premia Foodsile erakorralise kasumi

Premia Foodsi tütarfirma poolt esitatud nõue Rootsi põllumajandusameti vastu võib tuua Tallinna börsifirma jaoks kuni kolm miljonit eurot erakorralist kasumit.

"Kui Rootsi põllumajandusamet otsustab nõude osaliselt või täielikult kompenseerida, siis kajastub see Premia Foodsi jaoks erakorralise kasumina," märkis jäätise, külmutatud toiduainete ja kalatööstusega tegelev börsifirma juht Katre Kõvask.

Ta täpsustas, et hetkel ei kajastu nõue börsifirma bilansis, küll aga on Premia Foods varasemates aruannetes kajastanud otsest kahju, mis Rootsi põllumajandusameti uurimisega seoses selleks ajaks tekkinud oli.

Kuna tegemist on siiski aga unikaalse ja erakorralise juhtumiga, on börsifirma juhi sõnul nõude hüvitamise tulemust ning menetlusaega keeruline ette ennustada.

Premia Foods teatas eile börsile, et ta Rootsi tütarfirma Õverumans Fisk AB esitas 31. juulil kahju ja saamata jäänud tulu hüvituse nõude Rootsi põllumajandusameti vastu seoses mullu mais Överumans Fisk AB suhtes Rootsi põllumajandusameti poolt alustatud haldusmenetlusega, mille tulemusena hävitati 17 tonni kalamaime. Kahju ja saamata jäänud tulu nõutakse kogusummas kuni 25,5 miljonit Rootsi krooni (ligikaudu 3 mln eurot).

Kõvaski sõnul sai nõue esitatud nüüd alles seetõttu, et praeguseks ajaks on Premia Foods saanud loa jätkata tavapärast majandustegevust ning on seetõttu nõude täpse suuruse saanud välja arvutada.

Premia Foodsi aktsia sulgus eile Tallinna börsil 0,74 eurol (+0,95%), jõudes sellega viimase kaheteist kuu kõrgeima hinnatasemeni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077