Autor: Indrek Kald • 1. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia koondab 80 inimest

Eesti Energia tehnoloogiatööstuse Narva ja Jõhvi tehaste ühendamisega kaotab töö 80 inimest.

Tehaste ühendamise tulemusel langeb tehnoloogiatööstuse töötajate üldarv 700-lt umbes 620ni, samas tekib Jõhvi 80 uut töökohta, teatas energiafirma. Eeskätt puudutab koondamine seni kahes linnas dubleeritult töötanud inimesi, kuna ühes asukohas tegutsedes kaob vajadus osasid tegevusi topelt teha.

Neil koondatavail töötajail, kel on pensionini jäänud kaks või vähem aastat ja kelle tööstaaž Eesti Energias on vähemalt kümme aastat, on võimalik saada igakuist 250eurost ettevõttepensioni. Koondatavate töötajate abistamiseks teeb tehnoloogiatööstus koostööd töötukassaga.

Eesti Energia tehnoloogiatööstus ühendab oma Narvas ja Jõhvis asuvad tehased eesmärgiga rajada kahe praeguse tootmisüksuse baasil võimekam, tõhusam ja kaasaegsema töökeskkonnaga tehas.

"Vajadus tehaste ühendamiseks on tegelikult olemas juba mitmed aastad. Narva tehase töökeskkonna tingimused ei vasta enam vajalikele standarditele ja nende ajakohastamiseks oleks tarvis teha suuri investeeringuid," ütles tehnoloogiatööstuse juhatuse esimees Martti Kork.

Narva ja Jõhvi tehase peale on kokku katusealust pindala 50 000 m², kuid kogu ettevõtte tegutsemisaja jooksul on sellest maksimaalselt kasutuses olnud 27 000 m². "On ilmselge, et jõude seisva territooriumi jaoks teeme kulutusi, millest tegelikult hoiduda saaks ja millele kuluvat ressurssi võiks hoopis efektiivsemalt kasutada," selgitas Kork tehaste ühendamise põhjuseid.

Uuenev tehas hakkab paiknema Jõhvis. Selleks, et Narvas elavad inimesed Jõhvi tööle käia saaksid, suurendab ettevõte juba praegu Sillamäelt ja Narvast Jõhvi tehasesse suunduvate tehnoloogiatööstuse töötajaid transportivate busside arvu.

Narva tootmisüksuses asuvad seadmed viiakse Jõhvi üle novembri lõpuks. Narva tehase ülalpidamiselt kokku hoitud raha suunatakse Jõhvis asuvate tehasehoonete ja töötingimuste parendamisse.

Eesti Energia teatel luuakse paremad tingimused professionaalseks insenerikeskuseks, uued ruumid saab testimiskeskus, parandatakse Jõhvi tehase olmetingimusi – uuendatakse söökla ja töötajate puhkenurgad. Lisaks investeerib ettevõte ka seadmetesse. Uue plasmaseade ja Xylan katmise kompleksi paigaldamisega tõstetakse tehnoloogiatööstuse mehaanilise töötluse võimekust.

Rahvusvaheliselt Enefiti kaubamärgi all tegutsev AS Eesti Energia Tehnoloogiatööstus valmistab metallkonstruktsioone ning energeetika- ja tööstusseadmeid. Komplekssete tööstusprojektide tervikteenus hõlmab nii projekteerimist ja valmistamist kui ka paigaldatud seadmete hooldust. Peamiselt tegeleb ettevõte elektrijaamade ja õlitehaste tehnoloogialahenduste arendamisega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077