Autor: Raigo Neudorf • 31. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juunis tööstustoodangu kasv jätkus

Tööstusettevõtted tootsid 2013. aasta juunis 5% rohkem toodangut kui eelmise aasta juunis, teatas statistikaamet.

Enim mõjutas toodangu mahu suurenemist kasv elektroonikaseadmete, elektrienergia ja turba tootmises.

Alates jaanuarist püsis töötlev tööstus võrreldes eelmise aasta sama perioodiga stabiilses 2-6% kasvus. Juunis toodeti töötlevas tööstuses 2% rohkem toodangut kui 2012. aasta juunis.Toodang ületas eelmise aasta taseme rohkem kui pooltes tööstusharudes. Suurema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang elektroonikaseadmete, toiduainete, puit- ja keemiatoodete tootmises. Toodang vähenes metalltoodete, elektriseadmete ja mööbli tootmises.Välisturule müüdi juunis 71% kogu töötleva tööstuse toodangust. Toodangu müük nii ekspordiks kui ka siseturule suurenes võrreldes 2012. aasta juuniga korrigeerimata andmetel 2%.Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2013. aasta juunis tööstuses kokku 1% vähem toodangut kui mais, töötleva tööstuse toodang jäi eelmise kuu tasemele.2012. aasta juuniga võrreldes toodeti 12% rohkem elektrit ja 12% vähem soojust. Elektri tootmise suurenemist mõjutas peamiselt elektriimpordi osaline asendamine omatoodanguga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077