Bellus Furnituri eksport vähenes

Mööblitootja Bellus Furnitur OÜ eksporttellimuste hulk on sel aastal vähenenud ligikaudu 10-12 protsenti võrreldes mullusega, tõdes ettevõtte tegevdirektor Urmas Aun.

Värskest konjunktuuriinstituudi uuringust selgus, et tööstusettevõtetel on nõudlus tavapärasest halvem ning 29% on probleeme eksporttellimustega. Seda kinnitas Aun, märkides, et neilgi on Skandinaavia turgudelt tulevate tellimuste hulk vähenenud. Miks, seda ei osanud ta põhjendada.

„Kuna meil on 99% eksport, siis ikka tajume Skandinaavia turul kukkumist, aga liigume sellel suunal, et võtame riike juurde ja turgu juurde,“ ütles Aun. Uute turgude püüdmine ei tulene aga ekspordi vähenemisest, vaid on järjepidev töö, millega ei saa tema sõnul ootama jääda.

Tuleviku osas jäi ta positiivselt meelestatuks. Saabuv sügis on aeg, mil inimesed tulevad puhkuselt ning märkavad, et mööbel tuleks välja vahetada, lisaks loodab Aun tellimuste kasvamisele jõulude ajal.

„Peab paremaks minema. Küll siis hakkavad ka uued turud lahti minema,“ tõdes ta.

Osale arutelus

  • Kadri Põlendik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara