Autor: Raigo Neudorf • 17. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB Grupi tegevjuhiks nimetati Ulrich Spiesshofer

ABB Grupp teatas, et ettevõtte tegevjuhiks on nimetatud juhatuse liige ning automaatika ja ajamite divisjoni juht Ulrich Spiesshofer.

Spiesshofer alustab tööd kontserni tegevjuhina 15. septembril, ettevõtte endine juht Joe Hogan teatas oma lahkumisest maikuus.

Spiesshofer nimetati ABB Grupi juhatuse liikmeks 2005. aastal ning automaatika ja ajamite divisjoni juhiks 2009. aastal. Tema juhtimisaja jooksul suutis divisjon müügitulu kahekordistada, samuti omandati 3,1 miljardi dollari eest USA ettevõte Baldor, mis oli ABB läbi aegade suurim ostutehing, ning suurendati kasumimarginaale tänu muudatustele robootikas ning kasvule mootorite ja ajamite valdkonnas.„Oleme suutnud luua ABB-s tugeva ja talendika meeskonna. Mul on väga hea meel, et uus tegevjuht tuleb ettevõtte seest ning omab põhjalikke teadmisi meie portfellist. Ulrich on olnud üks põhijõude ABB uue strateegia loomisel ja Baldori integreerimisel ettevõttega,“ märkis ABB Grupi nõukogu esimees Hubertus von Grünberg.Spiesshofer algatas automaatika ja ajamite divisjoni juhina äritegevuse laiendamiseks mitmeid olulisi tegevusi nii orgaanilise kasvu kui ülevõtmiste osas. Need aitasid valdkonnal kasvada turu kasvust kiiremini ning laieneda uutesse ärivaldkondadesse nagu e-mobiilsus ja puhvertoiteallikad (UPS), samuti tasakaalustada äritegevust geograafiliselt. Tema juhiksoleku ajal algatati ka ettevõtte Power-One ülevõtmine, mis teeb ABB-st maailma juhtiva päikeseenergiavaheldite tarnija.„Olen põnevil uue võimaluse üle ning soovin meie klientide teenindamise rajada ettevõtte senisele edule,“ sõnas Spiesshofer.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077