Liive: naftahinna tase teeb põlevkivi kasumlikuks

Eile Tallinnas rahvusvahelise põlevkivisümpoosioni avanud Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive märkis, et naftahindade praegune tase muudab põlevkivi kasumlikuks energiaallikaks.

Liive sõnul on huvi mittetraditsiooniliste energiaallikate vastu kogu maailmas järjest enam kasvamas ning põlevkivi puhul on tegemist väga aeglaselt muutuva energialiigiga, mille paiknemist, kvaliteeti ja kättesaadavust on hästi uuritud.

“Ehkki tuleviku täpne prognoosimine on keeruline, osutavad Rahvusvahelise Energiaagentuuri ja teiste hinnangud, et naftahinnad peaksid püsima – ning seda tasemel, mis teeb põlevkivi kasumlikuks,” märkis Liive.  

USA suursaadik Eestis, Jeffery D. Levine tõi välja, et Ameerika Ühendriikide jaoks on energeetikavallas väga olulised nii julgeolek kui ka taskukohased hinnad ning tööstuse arendamine peab toimuma keskkonnasäästlikult.

„Ühte lahendust ei ole. Peame uurima erinevaid võimalusi, mittetraditsioonilisi allikaid ja taastuvallikaid. Põlevkivi pole Eestis väljaspool eriti kasutatud ja uuritud, ent USA-l on strateegiline võimalus saavutada suurem energiasõltumatus. See on võimalus, mida ka paljud teised riigid uurivad,“ sõnas Levine konverentsil.

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Käsi­raamatud