Autor: Rivo Sarapik • 28. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia tõstab osadel töötajatel palku

Eesti Energia sõlmis kahe ametiühinguga uue kollektiivleppe, mis tõstab osadel töötajatel palku.

Eesti Energia, Eesti Energeetikatöötajate Ametiühingute Liit ning Kaevurite ja Energeetikute Sõltumatu Ametiühingu uus kollektiivleping sõlmiti kaheks aastaks ning puudutab Eesti Energia, Elektrilevi ja Eesti Energia Võrguehituse töötajaid. Üleüldist palgatõusu sõlmitud kokkulepe ettevõtte teatel ette ei näe, kuid töötajatel säilib sotsiaalsete tagatistega motivatsioonipakett. Lisaks lepiti kokku madalamalt tasustatavate ametikohtade miinimumtasude tõus kuni 14%.

Samuti sõlmis Eesti Energia kokkulepped tuleohutuse grupi päästeüksuse, Narva transpordigrupi ning müügi ja teeninduse töötajate töötasude tõstmiseks järgmiseks kaheaastaseks perioodiks.

Päästjate ja Narva transpordi grupi põhitöötasu tõuseb 8%. Samuti kasvavad müügi- ja teenindusüksuse tasud keskmiselt 8%, aga mitte vähem kui 3%.

Eesti Energia personalidirektor Gristel Tali sõnul möödusid läbirääkimised rahulikult ja konstruktiivselt ning saavutatud kokkulepped arvestavad kõikide osapoolte vajaduste ja võimalustega.

Eesti Energeetikatöötajate Ametiühingute Liidu juht Sander Vaikma ütles, et on läbirääkimiste käigu ja saavutatud tulemusega üldjoontes rahul.

Kokku kehtib Eesti Energia kontsernis kuus erinevat kollektiivlepingut, mis on sõlmitud erinevate ettevõtete ja ametiühinguorganisatsioonide vahel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077