Eestlased ostsid itaallastelt Vigala Piimatööstuse

Vigala Piimatööstus OÜ kuulub nüüd 100%  Eesti kapitalile - läbirääkimised endiste itaallastest omanikega päädisid eelmisel nädalal ostu-müügi tehinguga, mille tulemusena kuulub Vigala Piimatööstus Asperk OÜ-le.

„Ettevõttel on suur potentsiaal, mis on Eesti turul täiesti kasutama. Tehakse väga häid tooteid, kuid kahjuks on kaubamärk keskmise tarbija jaoks tundmatu,“ kirjeldas ettevõtte uus tegevdirektor Vallo Asperk.

Vigala Piimatööstuse OÜ pärineb Kivi-Vigala Piimaühingust, mis asutati 1925. aastal. Ühingul oli liikmeid 57 ning põhitoodanguks oli I sordi või. Õitseajal tõid piima 290 põllupidajat, see tegi päevas 9000 kg. Piimaühingul oli ka 5 koorejaama ning piimaühingu eripäraks oli see, et jõeäärsetest taludest korjati piim mootorpaatidel kokku.

Aastal 1998 ostsid nõukogudeaegse piimatööstuse itaalia investorid. Järgnevatel aastatel ehitati euronõuetele vastav uus moodne tootmishoone ja paigaldati mozzarella juustu tootmisliin. Ettevõte põhitoodanguks ongi mozzarella juustud, lisaks toodetakse mascarponet, riccotat ning caciottat.

Viimased aastad on itaallaste juustutehas vaikselt töötanud, kuid vähese nõudluse tõttu mitte täisvõimsusel. Uued omanikud keskenduvad esialgu turu laiendamisele, et selle kaudu ka tootmismahtu suurendada.

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

METEC otsib musta metalli keevituse osakonna TOOTMISJUHTI

Tripod Grupp OÜ

30. september 2018

Teabevara