Autor: Indrek Kald • 8. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia Foods müüb vanad pakendid Hiinasse

Premia Foods müüb osa kasutatud pakendeist kokkupressituna Hiinasse.

Saaremaal asuvasse kalatööstusse OÜ Vettel tuuakse Soomest vikerforelli ühekordseks kasutamiseks mõeldud penoplastist kastides, mis pärast pressitakse kokku. Mullu müüs Premia Foodsi tütarfirma Vettel seda 44 tonni Hiinasse pildiraamide valmistamiseks ja ehitustele isolatsioonimaterjali tegemiseks, kirjutas Saarte Hääl.

"Põhitegevuseks on Vettelil ikka kalatoodete tootmine, pakendite taaskasutus on nii valdkonnana kui ka rahalises mõistes ettevõtte jaoks väga väikese osakaaluga," sõnas Premia Foodsi juhatuse esimees Katre Kõvask.

Mullu ostis OÜ Nores Plastic Vettelist 44 tonni pressitud penoplasti, makstes tonni eest ca 400 eurot pluss käibemaks ning saates kauba edasi Hiinasse; tunamullu oli kaste viis tonni vähem.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077