Autor: Raigo Neudorf • 18. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stockholmis arutatakse elektrituru ühtlustamist

Stockholmis toimub täna Põhjamaade elektritööstuste liidu Nordenergi ja Balti riikide elektritööstuste liitude töökoosolek, kus arutatakse Põhjamaade ühtse regionaalse elektrituru arengusuundi ja elektrituru regulatsioonide ühtlustamise võimalusi.

“Riigid on avanud oma elektriturud ja need on laienenud üle riigipiiride. Nüüdseks on tekkinud reaalne vajadus regionaalse elektrituru regulatsioonide ühtlustamiseks ja koostöö aktiviseerimiseks. Samuti on Põhjamaade ja Balti riikide elektritööstustel mõistlik kaitsta oma huve Euroopas ühiselt,” ütles Eesti Elektritööstuse Liidu juht Tõnis Vare.

Ta tõi koostöö näideteks riikidevahelist võrguühendust EstLink, Nord Pool Spot elektribörsi ja elektrienergiaga kauplemist üle Euroopa Liidu välispiiri.Eesti Elektritööstuse Liidu ja Nordenergi koostöö põhiteemadeks on jaeturu regulatsiooni ühtlustamine ja üle Euroopa Liidu välispiiri elektrienergiaga kauplemise põhimõtted. Samuti pööratakse tähelepanu elektritööde teostamisega seotud  reeglite ühtlustamisele.„Põhjamaade ja Balti riikide elektritööstuste liidud ei esinda üksikute energiaettevõtete huvisid, vaid eesmärgiks on regiooni ettevõtete ühishuvidel põhinev koostöö, mis tagaks õiglase regionaalse elektrituru,” lausus Vare.Nordenergi asutati, et kaitsta riikide elektritööstuste ühishuve eesmärgiga toetada hästi toimivat ühtset Põhjamaade elektriturgu. Nordenergi liikmeteks on Soome, Rootsi, Norra, Taani ja Islandi elektritööstuste liidud. Koostöös osalevad peale Nordenergi liikmete ka Eesti, Läti ja Leedu elektritööstuste liidud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077