Autor: Indrek Kald • 17. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linette omanikud keskenduvad kinnisvarale

Eesti vanima pesubrändi Rootsi firmale maha müünud ASi Linette omanikud keskenduvad kinnisvarale.

"Kuna AS Linette omanike huvid on ärisegmendis keskendunud kinnisvarale, siis leiti, et Eesti vanim ja suurim pesubränd suudab paremini konkurentsivõimelisena püsida rahvusvahelises kontsernis. New Rosme koostöös Swegmark of Swedeniga on sobivaimad jätkamaks Linette brändi arendamist," sõnas Linette Retail OÜ juhataja Hendrik Tibar.

AS Linette müüs 100%-lise tütarettevõtte Linette Retail OÜ 15. aprillil Läti pesutootjale SIA New Rosme, mille omanik on Rootsi ettevõte Swegmark of Sweden.

"Plaanime lähiajal New Rosme ja Linette koostöö muuta efektiivsemaks ning välistada ettevõtetes kattuvad tegevused. Hoolimata mõningatest muudatustest jätkab enamik Linette Retail OÜ töötajaid oma töökohal," kinnitas SIA New Rosme müügi- ja turundusdirektor Kaspars Sprinkis. "Ühtlasi jäävad püsima kõik lepingud tarnijate ja teiste koostööpartneritega," lisas ta.

"Klientide jaoks Linette omaniku vahetumine suuri muudatusi kaasa ei too," sõnas Hendrik Tibar. "Linette kaubamärk ja tooted jäävad alles, kuid Linette kauplustes hakatakse alates maikuust müüma ka Rosme pesu, mis tähendab suuremat toodete ning kollektsioonide valikut," märkis ta.

Linette OÜ on välja kasvanud 1940. aastal loodud artellist Võit, mis keskendus

naiste, meeste ja laste kergete rõivaste tootmisele. 1956. aastal spetsialiseeruti aga naiste aluspesu valmistamisele.

1991 muudeti firma nimi Linetteks. Tänaseks on Linette kauplusi üle Eesti kaheksa, mis asuvad Tallinnas, Tartus, Viljandis, Pärnus ning Haapsalus. Ettevõtte olulisemad ekspordimaad on Taani, Norra ja Soome. Linette Retail OÜ müügitulu oli eelmisel aastal 865 646 eurot ja kasum 10 414 eurot.

Linette omanikud on Leena Hurt, Martin Jaagup Hurt, Mai Parras, Leenart-Ferdinand Lepasaar, Sven Pertens ja Anna Eva Pigert Zachrisson.

SIA New Rosme ajalugu ulatub aastasse 1952, mil alustati naiste korsettide tootmist. 1991. aastal algas koostöö Rootsi pesubrändiga Swegmark of Sweden, mis omandas New Rosme 1993. aastal. New Rosmel on hetkel Lätis 12 kauplust, Leedus üks ning Eestis kaks frantsiisilepinguga kauplust. Mais plaanib ettevõte avada poed Itaalias ja Iisraelis. SIAs New Rosme töötab 370 inimest, ettevõtte tehased asuvad Lätis ning Valgevenes.

1937 asutatud Swegmark of Sweden alustas korsetitoodetega 1940ndate lõpul. Swegmark of Sweden AB on koos pesutootjatega Abecita ja New Rosme osa Swegmark grupist, kuhu kuulub ka masinatootja Lamina.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077