Autor: Raigo Neudorf • 11. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas edukalt rahastada tööstusprojekte?

Toostusuudised.ee korraldab mai keskel Tallinnas kogemusseminari, kus tuntud tootmisfirmade juhid räägivad oma kogemustest tööstusprojektide rahastamisel ja efektiivsuse tõstmisel.

Iga ettevõte on huvitatud kasumlikkuse tõstmisest ja efektiivsuse suurendamisest, sest mida efektiivsemalt ettevõte tegutseb, seda edukamalt tuleb ta toime üha tihenevas konkurentsis., kus tuntud tootmisfirmad räägivad, kuidas on nad kavandanud ja rahastanud erinevaid tööstusprojekte, kuidas on selle abil oma efektiivsust tõstetud, mida on nendest projektidest õpitud ning milliseid soovitusi on neil jagada teiste ettevõtjatega. kogemused Tallinna tehase efektiivsuse tõstmisel ning miks otsustas AS Värska Vesi kaasata oma meeskonda välismaised arendustöötajad ning millist kasu ettevõte sellest sai. Joogitootja kogemustest räägib AS Värska Vesi juhatuse esimees Urmas Jõgeva. tegevjuht Vaido Palmik annab aga ülevaate sellest, kuidas aitavad ümberkorraldused tootmises kaasa ettevõtte arengule. kogemuslugu keskendub sellele, milliseid üllatusi pakkus ettevõtte juhtkonnale firmas läbi viidud tootmiskorralduse diagnostika ja sellele järgnenud parendusprojekt. Eesti tuntuima särgitootja kogemustest tuleb rääkima Sangari tootmisdirektor Ene Sokk. juhatuse esimees Martin Arula toob aga videopildi vahendusel kuulajate-vaatajateni eduloo Eesti suuruselt teisest saetööstusest ning räägib, kuidas muuta üks tavaline ettevõte eriliseks investeeringute ja hästi läbimõeldud juhtimisprotsesside toel. ja Swedbankiga, kelle esindajad jagavad seminaril osalejatele ka finantseerimisalaseid nõuandeid ja soovitusi. Seminari korraldajaks on Äripäeva Tööstusuudised (toostusuudised.ee). hotelli Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses., saata osalemissoov oma andmetega e-posti aadressile [email protected] või helistades 51 69 747.

16. mail toimub Tallinnas kogemusseminar „Tööstusprojektide rahastamise parimad praktikad“

Seminaril osalejad saavad teada, millised on Ericsson Eesti

Mahutitootja AS Estanc

ASi Sangar

ASi Toftan

Sündmuse programm on kokku pandud koostöös EASi, KredExi

Seminar „Tööstusprojektide rahastamise parimad praktikad“ toimub neljapäeval, 16. mail

Seminaril osalemiseks kehtib 9. maini registreerumisel soodushind 179 eurot (km-ga 214,80 eurot), alates 10. maist kehtib täishind 199 eurot (km-ga 238,80 eurot).Kolme või enam osaleja korraga registreerumisel ühest maksjafirmast kehtib kuni 9. maini soodushind 149 eurot osaleja kohta (km-ga 178,80 eurot).Registreerimiseks saate täita SIIN asuva osalusankeedi

Seminari programm

KOGEMUSSEMINAR: Tööstusprojektide rahastamise parimad praktikad

16. mail Tallinnas, Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses

9.30 – 10.00Registreerimine ja hommikukohv värske Äripäevaga

10.00 - 10.10

Seminari avamine.

10.10 – 10.40

Vestlusring. Finantseerija ootused tööstusprojektide rahastamisel.

Vestlusringis osalevad:Swedbanki ehitusmaterjalide tööstuse sektori juht Mats TootsEASi kliendikeskuse direktor Lermo Pohlak

KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Lehar Kütt

Vestlusringis Swedbanki, EASi ja KredExi esindajatega on fookuses see, millistel juhtudel ütleb finantseerija üldiselt rahataotlusele „ei” ja mida saab taotleja selle vältimiseks teha. On selleks ebareaalsed ootused, rahataotluste pealiskaudsus või miski muu?

10.40 – 11.10 AS Värska Vesi juhatuse esimees Urmas Jõgeva.

KOGEMUSLUGU. Millist kasu sai AS Värska Vesi välismaiste arendustöötajate kaasamisest?

AS Värska Vesi on EASilt saanud kahel korral toetust arendustöötaja kaasamiseks, kokku enam kui 70 000 euro ulatuses. Selle abil palkas ettevõte endale kaks rahvusvahelist turundusjuhti, et oma toodangut välisturgudel edukamalt müüa. Urmas Jõgeva räägib sellest, kuidas sündis välisspetsialistide kaasamise otsus; kui kerge või raske oli toetuse taotlemine ja saamine EASist; millised on arendustöötajate kaasamisest saadud tulemused ja õppetunnid ning mida soovitab ta teistele ettevõtetele, kes sarnaseid plaane mõlgutavad.

11.10 – 11.40 AS Estanc juhatuse esimees Vaido Palmik.

KOGEMUSLUGU. Kuidas ümberkorraldused tootmises aitavad kaasa ettevõtte arengule.

AS Estanc pakub oma klientidele tööstuslike vedelike ja gaaside säilitamiseks mõeldud  surve-, kütuse- ja tehnoloogilisi mahuteid. Sel kevadel valmib ettevõttel uhiuus tootmishoone, mille rajamist on kaalutud viimased 5-6 aastat. ASi Estanc juhatuse esimees Vaido Palmik räägibki seminaril sellest, miks otsustas ettevõte riskida ja endale uue tootmishoone rajada. Vaido annab ülevaate projekti ettevalmistusprotsessist, EASi seadmete projektis osalemise kogemusest, ehitusprojekti finantseerimise kogemusest ja ehituse töövõtu analüüsist. Ühtlasi heidab ta pilgu tulevikku, et näha, kuidas tehtavad ümberkorraldused ettevõtte edasisele arengule kaasa aitavad.

11.40 – 12.10 AS Sangar tootmisdirektor Ene SokkSärgitootja AS Sangar viis ettevõttes läbi nii tootmiskorralduse diagnostika kui ka sellele järgnenud parendusprojekti. Saadud tulemused olid nii mõneski mõttes üllatavad. Mis täpsemalt ettevõtte juhtkonda üllatas ja mida kõnealustest tegevustest õpiti, sellest räägib Sangari tootmisdirektor Ene Sokk.

KOGEMUSLUGU. AS Sangar õppetunnid tootmiskorralduse diagnostika ja parendusprojekti elluviimisel.

12.10 – 13.10 LÕUNA

13.10 – 13.40  Ericsson Eesti materjalide tarneahela juht Thea-Liis Pae.

KOGEMUSLUGU. Ericsson Eesti kogemused Tallinna tehase efektiivsuse tõstmisel.

Ericsson Eesti materjalide tarneahelajuhi Thea-Liis Pae ettekanne keskendub ettevõtte Tallinna tehases ellu viidud tarneahela efektiivistamise projektidele. Thea-Liis annab ülevaate sellest, kuidas on nimetatud projektid mõjutanud nii ettevõtte erinevaid tarneahela osasid kui ka Tallinna tehase majanduslikke näitajaid.

13.40 – 14.10 AS Toftan juhatuse esimees Martin Arula. (Videolugu)

KOGEMUSLUGU AS Toftan näitel. Kuidas kasvatada tavaline tootmisettevõte eriliseks.

AS Toftan on asutatud 1995. aastal, mil Kesk-Rootsist Toftani külast toodi Lõuna-Eestisse, Sõmerpalu valda vanasse kartulihoidlasse kasutatud saeveskitehnoloogia. Aastatepikkuse töö ja investeerimise tulemusena on Toftanist saanud tänaseks suuruselt teine saekaater Eestis ja kolmas Baltikumis. AS Toftani juht Martin Arula räägib sellest, kuidas muuta üks tavaline ettevõte eriliseks investeeringute ja hästi läbimõeldud juhtimisprotsesside toel.

14.10 – 14.50 Auditooriumi osavõtul arutatakse seminaril reaalseid näiteid elust enesest. Fookuses on erinevate ettevõtete tegevused, kogemused ja sammud kasumlikkuse suurendamise nimel. Grupitöö tulemusi hindavad ja kommenteerivad EASi, Swedbanki ja KredExi spetsialistid.

OSALEJATE PARIMAD PRAKTIKAD. Milliseid samme on astunud seminaril osalevad ettevõtted oma kasumlikkuse suurendamiseks?

14.50 – 15.20 Swedbanki raske- ja keemiatööstuse sektori juht Marko Keerd ja Swedbanki ehitusmaterjalide tööstuse sektori juht Mats Toots

UURINGU TUTVUSTUS. Tööstusettevõtete ootused lähitulevikuks.

AS Swedbank tutvustab oma värsket, tööstusettevõtete seas läbi viidud uuringut, kus muuhulgas on vaatluse all tööstusettevõtete ootused lähitulevikuks.

15.20 – 15.30

Seminari lõpetamine

*korraldajal on õigus teha programmi osas muutusi

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077