Tööinspektsiooni kontrollid käskisid peatada ohtliku töö

Mullu septembrist kuni aasta lõpuni viis tööinspektsioon läbi töökeskkonna sisekontrolli, mille käigus keelustati 45 ohtliku töövahendi kasutamine ja peatati ühe ohtliku töö tegemine.   

Kontrollid tuvastasid 174 ettevõttes 661 rikkumist. Viiendikus kontrollitutest ei tuvastatud ühtegi rikkumist. Kontrollimistega hõlmati ümmarguselt 17 000 töötajat. Enim rikuti töövahendi kasutamise töötervishoiu ja tööohutuse nõudeid.

Tööinspektsiooni tööohutuse peaspetsialisti Indrek Avi sõnul võib igas organisatsioonis esineda mittevastavusi, mis võivad viia tööõnnetusteni: „Paljud tööandjad ei teadvusta töötervishoiu ja tööohutuse juhtimisest saadavat kasu äritegevusele. Levinud on seaduse täitmine seaduse täitmise pärast.“

Kontrollimistel selgus, et 30% ettevõtete tööandjatest ei registreeri ohuolukordi ega võta tarvitusele abinõusid selliste olukordade kordumise vältimiseks. Tööandjad on siiski üha enam hakanud väärtustama töötervishoidu ja tööohutust, hindas Avi.

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

AVESCO AS otsib MEHAANIKUID

Manpower OÜ

15. august 2018

MARMITON AS otsib TOOTMISJUHI

Tammiste Personalibüroo OÜ

26. august 2018

Teabevara