Autor: Rivo Sarapik • 19. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kallim võrgutasu laseb Elektrilevil investeerida

Võrguoperaator Elektrilevi investeerib tänavu võrgu uuendamisse ja rajamisse 112 mln eurot ehk enam kui kümnendiku võrra mullusest enam.

Ettevõtte teatel võimaldab kasvavas joones investeerida kallinenud võrgutasu - viimase kahe aastaga suurenes investeerimise maht ligi kaks korda.

"Tänasest võrgutasust kõikidele ootustele korraga vastamiseks ei piisa ja nii on võrguettevõtja rolliks saavutada piiratud vahendite juures maksimaalne ühiskondlik kogukasu,“ selgitas selgitas  Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere. Võrgutasu ehk elektri kohaletoimetamise tasu kallines tänavu jaanuarist ligi kümnendiku võrra. 

Investeeringutes on ettevõtte teatel prioriteet vananeva elektrivõrgu uuendamine ning võrgu ilmastikukindluse suurendamine, mida tehakse maa- ja õhukaablit paigaldades.

Rikete arv Elektrilevi võrgus kahanes mullu ligi viiendiku võrra 23 065ni.

Elektrilevi kuulub Eesti Energiale.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077