Autor: Romet Kreek • 7. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia Foods vahetab juhti

Premia Foodsi nõukogu nimetas tänase otsusega ettevõtte uueks juhatuse esimeheks senise juhatuse liikme ja turundusdirektori Katre Kõvaski, kes asub ametisse 15. mail.

Ettevõtte senine juhatuse esimees Kuldar Leis kutsutakse juhatusest sama kuupäeva seisuga tagasi ning ta jätkab mai lõpus toimuva aktsionäride üldkoosoleku heakskiitva otsuse korral Premia nõukogu liikmena.

Ettevõtte juhatus jätkab kolmeliikmelisena: lisaks Katre Kõvaskile kuulub Premia juhatusse müügidirektor Silver Kaur ning aktsionäride üldkoosoleku heakskiitva otsuse korral kavatseb nõukogu kinnitada juhatuse liikmeks ja finantsdirektoriks senise nõukogu liikme ja de facto finantsdirektori Erik Haavamäe.

Premia Foodsi nõukogu esimehe Indrek Kasela sõnul on Premia kohalikul toiduturul praegu üks edukamaid ettevõtteid.

"Premia käive on kasvanud 25 miljonilt eurolt 2006. aastal 86 miljoni euroni 2012. aastal. Meie eesmärk on Premia positsioonide kindlustamine ja kasumlik kasv kõigil turgudel ja ärisegmentides. Muudatused Premia juhatuses on kindlasti positiivsed uudised. Katre on kogenud juht ning tunneb ettevõtet läbinisti. Koostöö Kuldariga jätkub nüüd Premia nõukogus ning tema kogemused tulevad suureks kasuks ka strateegilisel tasandil ettevõtet juhtides," rääkis Kasela.

Kuldar Leis ütles juhatuses toimuvat muudatust kommenteerides, et Eesti vanimast jäätisetootjast on seitsme aastaga saanud suur rahvusvaheline börsil noteeritud toiduainekontsern.

„Seitse aastat Premias on olnud huvitav ja kiire aeg. Arengu jätkamiseks on õige aeg teatepulk edasi anda ning on väga positiivne, et juhatuse esimehe ameti võtab üle minu pikaajaline kolleeg ja meeskonnaliige Katre Kõvask,“ sõnas Leis.

"Katre ning kogu ülejäänud Premia juhtkonna professionaalsus ja kogemused toiduäris on meie tegutsemispiirkonnas märkimisväärsed. Minu poolt palju jõudu ja edu Premiale seatud sihtide saavutamisel," ütles Leis ning lisas, et mai lõpus toimuva aktsionäride üldkoosoleku heakskiitva otsuse korral jääb ka ise ettevõttega seotuks, jätkates nõukogus ettevõtte strateegilist juhtimist.

Mai keskpaigas Premia toiduainekontserni juhtima asuva Katre Kõvaski kinnitusel tegutseb Premia täna kuues riigis ning annab tööd ligikaudu 700 inimesele, olles turuliider või esimese kahe suurema hulgas kõigis oma ärisegmentides. „Premia suurimad väärtused on ettevõttes töötavad inimesed ja meie kaubamärgid, sellele ning kasumlikule kasvule jääb fookus ka edaspidi," rääkis Kõvask.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077