Autor: Sirje Rank • 7. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu lahutab gaasi müügi ja transpordi

Leedu gaasifirma Lietuvos Dujos AB teatas, et lahutab 31. juulil firmast gaasi transportimise, millega hakkab edaspidi tegelema uus loodav firma AB Amber Grid.

Uue ettevõtte loomise tingimused on Lietuvos Dujose juhatuse ja riikliku energiaturu reguleerija vahel kokku lepitud, teatas firma börsiteates. Aktsionäride hääletus on veel toimumata. Uus firma taotleb samuti noteerimist Vilniuse börsil, vahendas agentuur Bloomberg.

Gaasi müügi ja transportimise lahutamine on seotud ELi direktiivide elluviimisega.

Lietuvos Dujose osanikeks on Saksa firma EON AG 39 %ga, Vene Gazprom 37%ga ja Leedu energeetikaministeerium 18%ga.

„Uue firma aktsiad ja firma aktsiad, mis jätkab tegevust pärast uue firma lahutamist, jagatakse kõigi aktsionäride vahel proportsionaalselt nende osalusega AB Lietuvos Dujose aktsiakapitalis,“ teatas firma. „Ühegi juriidilise isiku tegevust uue firma eraldamisega ei lõpetata.“

Lietuvos Dujose aktsia sulgemishind Vilniuse börsil oli eile 0,584 eurot, mis hindab firma väärtuseks 274 miljonit eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077