Autor: Indrek Kald • 13. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa laevatootja hakkas maksma lastetoetust

Sellest aastast maksab Saaremaal Nasval tegutsev Baltic Workboats töötajatele, kelle peres kasvab vähemalt kolm või enam alaealist, lastetoetuse nimetuse all palgalisa 150 eurot kuus.

Laevatootja juhatuse esimehe ning osaniku Margus Vanaselja sõnul sai idee peredele lapsetoetust maksta alguse sellest, et mitmel laevaehitusfirma töötajal sündis viimasel ajal perre kolmas või neljas laps. "Mul on siiralt hea meel, et meie ettevõtte töötajad on tublid pereinimesed, ja ma leian, et seda tuleb väärtustada," sõnas ta Saarte Häälele.

"See meede ei ole muidugi pelgalt altruistlik samm, vaid me loodame sellega oma noori töötajaid Saaremaa ja ettevõttega rohkem siduda ja miks mitte ka uusi töötajaid siia meelitada," lisas Vanaselja ning nimetas oma firma tegevust erasektori sotsiaal- ja regionaalpoliitiliseks algatuseks.

150 euro suuruse toetuse saajate hulgas on laevatehases praegu kümmekond perekonda, projekt on Baltic Workboatsi kinnitusel tähtajatu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077