Autor: Alyona Stadnik • 12. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuldaväärt keevitajad lahkusid BLRT tütarfirmast

BLRT Grupi tütarettevõttest Marketex lahkusid pooled hinnalistest keevitajatest, BLRT Grupp kinnitab, et juhtunu tütarettevõtte lepingute täitmist ei mõjuta.

2011. aasta novembris sai BLRT Marketex tellimuse ehitada neli tuuleparke teenindavat 19,5meetrist kiirlaeva, 2012. aasta lõpuks pidi töö lõpetatud olema. Praeguseks on üks laev veel üle andmata

Äripäeva venekeelse sõsarlehe Delovõje Vedomosti andmetel on selle põhjuseks alumiiniumkonstruktsioone töötlevate keevitajate lahkumine BLRT Marketexist. Lühikese ajaga selliseid spetsialiste ette valmistada on võimatu, kuid katamaraanide ehitamine ilma nendeta ei tule kõne alla.

Ajalehe allika sõnul on lahkumise põhjuseks uue juhtkonna karm personalipoliitika, ettevõtte teatel pole asi päris nii.

BLRT pressiesindaja Katja Ljubobratetsi sõnul ei õnnestunud BLRT Marketexil tehases alumiiniumlaevade katkematut ehitust tagada. "Koormuse vähenedes pakkusime spetsialistidele võimaluse minna üle ettevõtte või grupi teistesse allüksustesse. Pakuti ka ümberõpet. Pooled töötajad võtsid pakkumise vastu, kuid ülejäänud 12 otsustasid töökohta vahetada," seletas Ljubobratets. 

Loe asjatundjate arvamusi tänase Äripäeva paberlehest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077