Autor: Raigo Neudorf • 6. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Janek Kalvi: Liviko üheks prioriteediks on Aasia

ASi Liviko juhatuse esimehe Janek Kalvi sõnul otsib ettevõte oma meeskonda täiendavat ekspordijuhti, kelle värbamine annab võimaluse keskenduda ettevõtte ühele prioriteedile – Aasia-strateegiale.

„Liviko on välja kuulutanud konkursi täiendava, SRÜ turgudele spetsialiseeruva ekspordijuhi leidmiseks. SRÜ turud on meile olulised ning müügi kasvatamine näiteks Venemaal, Ukrainas ja Valgevenes on nii käesoleva aasta kui ka järgnevate aastate kindel eesmärk,” selgitas Kalvi.

Tema sõnul annab täiendava ekspordijuhi värbamine Livikole muu hulgas võimaluse keskenduda oma ühele prioriteedile - Aasia-strateegiale, sest ekspordidirektor saab siis senisest veelgi põhjalikumalt keskenduda müügile ja arendusele Hiina, Jaapani, Tai, Korea ja teistel Aasia turgudel.„Kuigi viimasel ajal on andnud Livikoga seoses palju kõneainet Aasia turud, siis eksport käib meil üle maakera, enam kui 23 riiki. Aasia kõrval pakub ettevõttele praegu huvi nii Lähis-Ida regioon kui ka Venemaa. Juba kaks aastat on Livikos tööl tax-free turgude ekspordijuht, kelle tegutsemisareaal ulatub meie jaoks samuti väga tähtsast Läänemere reisikaubanduse dimensioonist sootuks kaugemale, hõlmates nii Venemaa, Türgi, Ukraina, Gruusia, Bulgaaria, Läti kui ka Leedu turgusid,” lisas Kalvi.Liviko juhi kinnitusel on ettevõtte eksporditegevus jaotanud turgude, mitte toodete järgi.„Selleks, et Eesti jaoks võõras kultuuris ja teistsuguses ärilises keskkonnas edukas olla, tuleb seda kultuuri põhjalikult tunda. Kõik turud nõuavad edu saavutamiseks pühendumust, kuid keeruliseks teeb asja see, et nad nõuavad pühendumist spetsiifilisel viisil. Samuti on erinevatel turgudel hinnas erinevad pädevused, oskused ja omadused, mida me püüame ekspordi võtmeisikute värbamisel ja arendamisel silmas pidada.”AS Liviko ekspordib ligikaudu kolmandiku oma kogutoodangust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077