Tutvu tooraineseminari ettekannetega!

Toostusuudised.ee eestvedamisel toimus täna Tallinnas tooraineseminar „Toorainete hinnariskid 2013. aastal“, kus eksperdid käsitlesid erinevate toorainete hinnariske ning tuntud tööstusfirmad jagasid oma kogemusi toorainete sisseostmisel.

Seminaril andis Nordea panga peaökonomist Tõnu Palm ülevaate nafta ja kütuste hinna kujunemisest maailmaturul, prognoosis nende hindade käitumist ja tutvustas ettevõtetele riskimaandamise võimalusi. LHV Panga majandusekspert Heido Vitsur tutvustas aga seda, millised riskid kujundavad vilja ja metallide hindu maailmaturul.

Oma praktilistest kogemustest rääkisid seminaril Eesti tuntud tööstusfirmade esindajad Eesti Energiast, Saku Õlletehasest, Ensto Ensekist ja Kalevist.


Tooraineseminari päevakava:

9.30  -  10.00   Registreerimine ja hommikukohv värske Äripäevaga
10.00 – 10.10   Seminari avamine
10.10 – 10.50 Millised komponendid mõjutavad lähiajal elektrienergia hinda?MARGUS VALS, Eesti Energia energiakaubanduse direktor10.50 – 11.30 Millised riskid kujundavad vilja ja metallide hindu maailmaturul. HEIDO VITSUR, LHV Panga majandusekspert11.30 – 12.15 Nafta ja kütuste hinna kujunemine maailmaturul, hindade prognoos ja riskimaandamise võimalused erinevate finantsinstrumentide näol. TÕNU PALM, Nordea panga peaökonomist12.15 – 13.15   Lõunapaus
13.15 – 13.55 Erinevused toorainete hankimisel ja hinnaläbirääkimistel: rahvusvahelisse gruppi kuuluv ettevõte vs kohalik tegija. TARMO VIRKUS, AS Kalev operatsioonide direktor13.55 – 14.35 Toormaterjali hinnamõju tarneahelas ja selle seosed erinevate sidusüksustega, Ensto Oy näitel. KERTTILY GOLUBEVA, AS Ensto Ensek hankeosakonna juhataja


14.35 – 15.15 Toorainehindade ja teiste sisendite mõju tootmisettevõtte hinnakujundusele ASi Saku Õlletehas näitel. JAAN HÄRMS, AS Saku Õlletehas müügidirektor15.15 – 15.20  Seminari kokkuvõte 

 

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara