Autor: Alyona Stadnik • 28. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlased ostsid värvimüüja Kemiflora

Teknos Group ostis Kemiflora ASi tütarettevõte Kemiflora Kaubandus OÜ, mis tegeleb värvide, viimistlusmaterjalide jae- ja hulgimüügiga. Tehingu hind konfidentsiaalne.

„Kemiflora Kaubandus on olnud meie partner juba mitu aastat. Nad on olnud meie tööstus-ja ehitusvärvide maaletooja juba mitu aastat. See oli suurepärane võimalus siseneda Eesti turule,“ kommenteeris Teknos Group Oy juhatuse esimees Pekka Rantamäki.

Ta lisas, et ostmiseks oli õige aeg, sest Kemiflora Kaubanduse omanikud tahtsid müüa ja nemad tahtsid osta. Rantamäki hindab Kemiflora Kaubanduse heaks tööstusettevõtteks, mis on suunatud ekspordile ja on tegutsenud oma valdkonnas 20 aastat. „Tugevdame oma positsiooni sellega, et nüüd on meil olemas kohalik ettevõte ja võimalus Eestis laieneda,“ märkis Rantamäki.

Rantamäki ei välista, et tulevikus võivad nad veel osta mõne ettevõtte Eestis, aga kõik sõltub pakkumisest. Rantamäki eesmärk on Kemiflora Kaubanduse OÜ kiire kasv. 

Tehingu tulemusena siirdub kogu Kemiflora Kaubanduse OÜ värvimüüki puudutav äritegevus Teknose kontsernile. Teknose peamisteks tegevusvaldkondadeks on metallitööstuse vedel- ja pulbervärvid, puidutööstusvärvid ning ehitus-ja remontvärvid.

Kemiflora AS jätkab tegutsemist kinnisvaravaldkonnas. Ettevõtte värvimüügi käive möödunud majandusaastal oli üle 5 miljoni euro. Kemiflora Kaubandus OÜd jääb juhtima senine tegevdirektor Marko Kübarsepp ning ettevõte jääb tegutsema Kemiflora ASile kuuluvatesse äriruumidesse Tallinnas. Alles jäävad ka harukontorid Pärnus, Jõhvis, Tartus ja Rakveres.

Ostutehingu lõplik heakskiit sõltub Eesti Konkurentsiameti otsusest, mille amet peaks kinnitama 20 päeva jooksul.

Hea teada:

AS Kemiflora rentnikud:  Kemiflora Kaubandus OÜ, Efraim OÜ, Galador Grupp OÜ, Veepuhastuse OÜ, AllClean OÜ, Elke Transport OÜ, Palmett Lukud OÜ, Krausen Baltic OÜ, Mila Proplasta, Insinööritoimisto Akukon, Hemerton OÜ, Estalder OÜ, Colorita OÜ, Miteq Eesti AS, Amtrade OÜ, Puumarket AS, Oksjonikorralduse AS.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077