Autor: Indrek Kald • 16. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKG uuendas tütarfirmade juhatusi

Selle aasta alguses laienes kolme Viru Keemia Grupi tütarettevõtte juhatus.

Kohtla-Järve ja Jõhvi soojavõrkude vallas tegutseva VKG Soojus ASi juhatuse liikme Andres Veske kõrvale asus lisaks tööle Aleksandr Šablinski. Remondi ja montaaži alal tegutseva Viru RMT OÜ senise juhatuse liikme Madis Savisto kõrvale asus Peeter Ilves.

Muudatus puudutas ka VKG põlevkivi ümbertöötlemisettevõtet VKG Oil ASi, mille kauaaegse eestvedaja Nikolai Petrovitši kõrvale määrati uus juhatuse liige Priit Pärn. Uue juhi peamiseks tegevusalaks on Eesti suurima kütteõlide tootja müügi ja turundustegevuse planeerimine. Väljakutset pakub selle juures nii 1. jaanuarist 2015 kehtima hakkavad uued EL nõuded kütteõlide väävlisisaldusele kui ka VKG diislikütuse tootmisplaanid.

VKG juhi Priit Rohumaa sõnul on oluline juhatuse pidev kohalolek igas valdkonnas. "Kiire kasv paratamatult suurendab ka töökoormust. Aeg on jõudnud sinnamaale, kus edaspidise kontsernile vajaliku arengutempo tagamiseks, peame laiendama mitte ainult töötajate arvu, vaid tugevdama ka juhatuse liikmete koosseisusid," märkis ta.

Kolmest uuest juhatuse liikmest ainukesena töötas eelnevalt VKG kontsernis Viru RMT uus juhatuse liige Peeter Ilves.

VKG on Eesti suurim põlevkivi ümbertöötlemisettevõte. Kontsern annab tööd rohkem kui 2000 inimesele, mille valduses on oma kaevandus, viis põlevkivi ümbertöötlemisvabrikut ning oma transpordi-, montaaži- ning energeetikaettevõte. Kontserni käive ületas mullu 200 mln eurot. Keskkonnainvesteeringud on viimase kaheksa aasta jooksul ületanud 64 mln eurot.

Maailmas on VKG oma töötlemismahtude poolest Hiina Fushuni põlevkivitöötlemise kompleksi järel teisel kohal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077