Autor: Indrek Kald • 9. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku Õllletehase mullune müük jäi alla vaid buumi tipule

Saku õlletehase tootmismaht oli eelmisel aastal ühel ajaloo kõrgemal tasemel – ligi 80 miljonit liitrit, jäädes alla vaid tarbimisbuumi aegse 2006. aasta rekordile.

Saku müügikäive kasvas aastaga 20% võrra, milles oluline osa oli ekspordil. Mullu eksportis ettevõte ligi 50% Sakus toodetud jookidest. Suurimad eksporditurud on Soome, Poola, teised Balti riigid ja Taani.

Saku poolt Eestis müüdud jookide käive jäi lähedaseks 2011. aastale, olles siiski vaatamata kogu õlleturu langusele kerges tõusutrendis.

Õlletehase juhi Margus Kasteini sõnul elab firma hoolimata suhteliselt edukast aastast majanduskeskkonnas, kus kindlus ja stabiilsus on pigem erand kui reegel. "2013. aasta märksõnadeks jäävad mõõdukas ebakindlus tarbijate seas, toorainete hinnatõus maailmaturul ja samuti muudatused kohalikus alkoholipoliitikas," rääkis ta.

Kasteini ütlusel kujuneb alanud aasta tarbijate jaoks huvitavaks ja Saku jaoks tegusaks, kuna ettevõte plaanib turule tuua mitmeid uusi jooke, sealhulgas Eesti inimeste jaoks uudseid maitseid. "Eesti tarbija eristub oma uuendusmeelsuse ja huviga uute maitsete vastu, seda kinnitas taas ka tagasiside äsja lõppenud aasta tooteuuendustele," märkis ta. "Üks trendidest, mis eelmist aastat iseloomustab, on suund väiksemate pakendite poole," lausus ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077