Autor: Indrek Kald • 8. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus arestis Bermanite kontrolli all olevaid BLRT aktsiaid

Harju maakohus blokeeris 27. detsembri määrusega vähemusaktsionäride hagi tagamiseks enamusomanikele kuuluvaid ASi BLRT Grupp aktsiaid.

Maakohtu määruse kohaselt  on aktsionär Mihhail Gnidini hetkeseisuga 1,6 miljoni euro suuruse hagi tagamise avaldus põhjendatud, sest tagamata jätmine võib raskendada kohtuotsuse täitmist.

Kohus blokeeris hagi tagamiseks BLRT aktsiaid perekond Bermanite kontrolli all olevates osaühingutes Ferriol ja Algaves mahus, mis vastab 12 protsendile üldkoosoleku häältest. Nimetatud osaühingute taga seisavad BLRT juhatuse esimees Fjodor Berman, juhatuse liige Igor Berman ja nõukogu liige Mark Berman.

Kuivõrd osaühingutel Ferriol ja Algaves muu vara peale BLRT aktsiate puudub, tähendab hagi tagamine, et Gnidini nõude rahuldamise korral on võimalik, et blokeeritud aktsiad müüakse avalikul enampakkumisel kohtutäituri poolt, teatas Gnidinit esindav kommunikatsioonibüroo.

Antud kohtumäärus on osa protsessist, milles BLRT aktsionär Mihhail Gnidin palub tühistada BLRT üldkoosolekul enamusaktsionäride häälte toel vastu võetud otsuse dividende mitte maksta või mõista välja väikeaktsionäridele tekitatud kahju.

Gnidin heidab BLRT enamusaktsionäridele ette, et samal ajal kui ettevõtte üldkoosolek otsustas juhtkonnaga seotud enamusaktsionäride häälte abil dividende mitte maksta, on ettevõte ülekapitaliseeritud ja kasumi välja võtmine toimub varjatult läbi juhtkonnale makstavate tasude, hüvitiste ja soodustuste. Gnidini hinnangul pole enamusaktsionäride tegevus majanduslikult põhjendatud ja on vastuolus seadustega.

Mihhail Gnidinile kuulub ligi 12% ASi BLRT Grupp A-aktsiatest ja 17% B-aktsiatest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077