Autor: Väinu Rozental • 7. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektroonikafirma juht: me ei tee vahet naise ja mehe palgal

Arvestades, et meil on 75 protsenti töötajatest naised, siis ma ei kujuta ette, millist aspekti võiks meil soolise võrdõiguslikkuse kandi pealt üldse uurida, ütles Elvas asuva ASi Enics Eesti tegevjuht Emöke Sogenbits.

„Ma ei kujuta ette, et meil saaks midagi just nimelt naiste olukorra parandamiseks ette võtta,“ lausus ta ning lisas naerdes, et võib-olla tuleks nende ettevõttes hoopis midagi meeste olukorra parandamiseks ette võtta.

„Kuna meil on enamus nn. sinikraesid tunnipalgalised, siis ma ausalt öeldes ei kujuta ette, et meil tehtaks vahet naiste ja meeste tunnipalgas. Kõik on ju ametikohtadega seotud,“ rääkis Sogenbits.

Äripäev küsis ettevõtjatelt, miks nende firma pole tellinud soolise võrdõiguslikkuse uuringut. Päevaküsimus lähtus tänasest Äripäevast, mis kirjutab, et ehkki sotsiaalministeerium koolitas välja neli soolise võrdõiguslikkuse uurijat, ei telli ettevõtted neilt uuringuid kuigi innukalt.

Emöke Sogenbits ütles, et ta pole sellisest võimalusest isegi kuulnud. „Päris kindlasti ei ole meile sellist ettepanekut tulnud, et võiksime kaaluda sellise uuringu tellimist,“ lausus ta. „See võtab ka kukalt kratsima, et mida me peaksime soolise võrdõiguslikkuse seisukohast vaatlema. Kui jutt on tervisekontrollist või riskianalüüsist, siis need on meil hästi tugevalt esindatud.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077