Autor: Kadri Jakobson • 28. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jalatsivabrik tõstab hindasid ja palka

Samelini juht ja omanik Leida Kikka ütles, et kuna toorainehinnad pidevalt tõusevad, kallineb ka nende toodang. Hea uudis on see, et jalatsivabriku töötajate palk tõuseb samuti.

Selle aasta aprillis ütles Kikka, et tänu toormehinnale tõuseb ka nende toodete hind umbes 5% - ja nii ka läks. Täna tunnistas Kikka, et hinnatõusust pole pääsu ka uuel aastal, sest toorained kallinevad jätkuvalt.

"Kahjuks oleme sunnitud ka 2013. aastal hinda tõstma kuni 10%, sest toorainehinnad tõusevad," ütles Kikka. Ta ütles, et pea iga päev tuleb talle e-kirju teadetega: küll on kallinenud jalatsitaldade hinnad, kemikaalid, jne.

"Hinnatõusu peapõhjus on toormehinna tõus, teiseks töötajate palgatõus ning kolmandaks elektri ja transpordi kallinemine," selgitas Kikka.

Ka tõusevad tema sõnul järgmisel aastal töötajate palgad.

"Tõstsime ka sel aastal palka õmblejatel, kes kuuluvad meie kullafondi, ja teeme seda ka järgmisel aastal proportsionaalselt ning seoses sellega, et miinimumpalk samuti tõusis," selgitas ta.

Töökätest on Samelinis aga endiselt puudus ning uusi õmblejaid palgatakse kogu aeg.

"Sildi "Me vajame õmblejaid" võiks raiuda marmorisse ja panna iga tööbüroo uksele," ütles Kikka. Ta nentis kurbusega, et näiteks sel sügisel ei avatud üheski Eesti kutsekoolis õmbleja eriala.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077