Saku: uus aasta toob hinnatõusu

Saku õlletehase tegevjuhi Margus Kasteini sõnul ootab lisaks 5protsendilisele aktsiisitõusule ees ka mõõdukas tootehinna tõus, paar-kolm protsenti.

"Meie plaanid on järgmised: meie tootest märkimisväärse osa moodustab aktsiis ja aktsiis tõuseb 1. jaanuarist meist mitteolenevalt. Valitsuse alkoholipoliitika sätestab nelja aasta jooksul iga aasta 5protsendilise alkoholiaktsiisi tõusu," märkis Kastein ning lisas, et aktsiisitõusule lisaks plaanib ettevõte hinda kergitada eelkõige nendel toodetel, mille toormehinnad on tõusuteel või juba tõusnud.

"Hinnatõusuotsused on tehtud juba sel sügisel ning need jõustuvad 1. jaanuaril koos aktsiisitõusuga, et klientidel oleks mugavam, tehniliselt mugavam. Tõus on mõõdukas, jääb paari-kolme protsendi piirile," selgitas Kastein ja lisas: "Kõik hinnad ei tõuse, see puudutab tooteid, millel on sisendhindade kasv selge."

Äripäev küsis ettevõtjatelt, millised on nende järgmise aasta hinnatõusuplaanid.

Osale arutelus

  • Marta Jaakson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara