Autor: Rainer Saad • 19. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jim Rogers muutus kulla suhtes ettevaatlikuks

Jim Rogers ütles täna CNBC-le, et on muutunud kulla suhtes ettevaatlikuks ning praegu kulla hinnaga toimuv korrektsioon võib jätkuda ka järgmisel aastal.

„Olge tähelepanelikud, praegu on liiga palju neid, kes panustavad kulla hinna tõusule, kuid ma olen väga ettevaatlik,” ütles Rogers. „Kulla hind teeb praegu korrektsiooni ning praeguseks on see toimunud juba 15-16 kuud. Minu arust on see normaalne ning on võimalik, et korrektsioon võib jätkuda pisut kauem.”

Kulla hind on Rogersi sõnul tõusnud nüüdseks 12 aastat järjest, kuid selle aja jooksul on toimunud ainult üks suur korrektsioon ning seda 2008. aasta finantskriisi ajal kui kulla hind kukkus 32 protsenti.

„Enamus asju teevad 30 protsendilisi korrektiive iga 1-2 aasta tagant ja seda isegi pulliturul. 30protsendilised korrektsioonid on tavalised, kuid kuld on seda viimase 12 aasta jooksul teinud ainult ühe korra,” ütles ta.

Kulla hind on praegu 1660 dollari ligidal, mis on madalaim tase peale selle aasta augusti. Analüütikute sõnul on kulla languse põhjuseks olnud USA fiskaalkuristiku kõneluste edenemine ning see on pannud investoreid kulda müüma ja aktsiaid ostma.

Toostusuudised.ee korraldab jaanuaris tooraineteemalise seminari, kus oma kogemusi toorainete hankimisel jagavad tuntud Eesti tööstusfirmad. Täpsema info seminari kohta leiab SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077