Autor: Raigo Neudorf • 13. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PKC Eesti arendusjuht: pikalt ühes kohas töötamine tekitab silmaklapid

PKC Eesti tootmise protsessi arendusjuht Rain Lindus ütles täna toimuval Äripäeva Lean-juhtimise konverentsil, et firmad ei peaks Lean-põhimõtete rakendamisel pelgama väliskonsultantide palkamist.

„Kui oled piisavalt pikalt ühes ettevõttes töötanud, tekivad sulle silmaklapid. Seetõttu ei tohiks karta ettevõttesse väliste spetsialistide ja konsultantide kaasamist,“ julgustas Lindus Lean-juhtimise rakendamisel kasutama ettevõtteväliste konsultantide abi.

Lean’i põhimõtete rakendamisel pani PKC Linduse sõnul suurt rõhku just koolitustele ning organisatsiooni struktuuri planeerimisele. Samuti tuleks tema soovitusel kaasata töötajate potentsiaali.

„Kui meil on 1100 inimest, tähendab see, et meil on 1100 pead ning igas peas on omad mõtted ja ideed. Seda potentsiaali oleks patt mitte ära kasutada,“ lausus Lindus.

Samas lisas Lindus, et Lean-juhtimisega alustamisel peab olema kannatlik, kuna kõigepealt tuleb aktiivselt tegeleda mõtlemise, kaasamise ja koolitamisega.

Rain Linduse ettekandega saab tutvuda SIIN.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077