Autor: Rainer Saad • 11. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa suurimal terasetootjal hiigelkahjum

Saksamaa suurim terasetootja ThyssenKrupp teatas majandusaasta kahjumiks 4,7 miljardit eurot, kuna firma pidi maha kirjutama müüdavate terasetehaste väärtust Ameerika Ühendriikides ja Brasiilias, kirjutas Reuters.

Ettevõte ütles eile õhtul, et on kärpinud enda Steel America tehaste arvestusväärtust 7 miljardilt eurolt 3,9 miljardi euroni, kuna pakkumisi potentsiaalsetelt ostjatelt on väga vähe.

ThyssenKrupp investeeris aastate jooksul 12 miljardit eurot Steel America tehastesse ning sellega lootis firma kanda kinnitada Ameerikas. Kuid tehaste kulud olid suured ning nõudlus nende toodetud terase järele on olnud nõrk.

2011/12 majandusaasta lõpus 30. septembril oli Steel America tegevuskahjum ilma tehaste väärtuse maha arvamiseta 1 miljard eurot.

Reutersi poolt küsitletud analüütikud prognoosisid puhaskahjumiks 985 miljonit eurot. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077