Autor: Kristi Malmberg • 7. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ragn-Sellsi juht Rein Leipalu lahkub ametist

Ragn-Sellsi juhatuse esimees Rein Leipalu on otsustanud pärast 20-aastast ettevõtte juhtimist aja maha võtta ja ametist lahkuda.

Leipalu on ka tulevikus valmis Ragn-Sellsi toetama ja nõustama, kuid oma edaspidistes tegevustes soovib ta leida rohkem aega iseenda ja oma pere tarvis.

„20 aastat tagasi võtsin vastu väljakutse tulla Rootsist värskelt taasiseseisvunud Eestisse. See tundus mulle uskumatult põneva väljakutsena. Algsete plaanide järgi pidin Eestis olema vaid mõned aastat, kuid kogu Eesti tormilise arengu tulemusel on sellest tänaseks saanud 20 aastat, mil pisikesest Haapsalus baseeruvast esindusest oleme suutnud kasvada Eesti juhtivaks jäätmekäitlusettevõtteks,“ ütles Leipalu.

„Samas on 20 aastat väga pikk aega ja tahes tahtmata tuleb kord kätte hetk, mil soovid rohkem iseenda ja oma lähedaste peale mõelda ning nende jaoks aega võtta. Kindlasti tahan oma pikaajalisi Eesti ja Rootsi kogemusi kasutada Eesti ettevõtluskeskkonna ja ühiskonna heaks. Samuti olen alati valmis ka Ragn-Sellsi toetama ja nõustama.“

Rein Leipalu sõnul oli pilt Eesti prügimajanduses 20 aastat tagasi üsna nukker - prügi vedeles kõikjal, Eestis oli üle 300 prügila, millest tegelikult nõuetele ei vastanud ükski.

„See, mis tänaseks on tehtud, on omamoodi ime ja ma loodan, et see edulugu jätkub. Oluline on, et Eesti riik hoiaks oma suurimat edu võtit - liberaalset avatud turumajandust ja liiguks veelgi suurema avatuse poole,“ ütles Leipalu. „Tahan tänada kõiki neid fantastilisi inimesi, kellega mul on siin võimalik olnud kokku puutuda – töötajaid, partnereid ja kliente, sõpru ja peret.“

„Reinu panus Eesti jäätmekäitluse arengusse on hindamatu! Eriti tunnustan Reinu laia ja kaugeleulatuvat vaadet ärile ja ühiskonnale. 90-ndate aastate keskpaigas kõlas Reinu idee, et Eestis piisab ainult ühest prügilast nagu jutt rohelistest ja antennidega tulnukatest. Tänaseks oleme jõudnud olukorda, kus eurorahadega ehitatud 5 prügilat kaotavad enamuse jäätmevoogudest ja Eestile piisaks tõesti ühest prügilast.  Usun, et Reinu kogemusest, perspektiivitundest ja suhetest saab Eesti veel ka tulevikus kasu,“ ütles Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg.

Rein Leipalu senised kohustused jagatakse Ragn-Sells AS-i juhatuse liikmete administratiivjuhi Argo Rannametsa ja ärijuhi Agu Remmelga vahel. Ragn-Sellsi Baltikumi ülese tegevuse koordineerimist jätkab Michael Cederborg.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077