Autor: Kristi Malmberg • 6. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EASil saab otsa ekspordi-toetusteks mõeldud raha

EAS lõpetab 7. detsembril ekspordi arendamise toetuse taotluste vastuvõtu, kuna rahastatud projektide ja EASile esitatud taotluste rahaline kogumaht on ületanud toetusprogrammile määratud eelarve.

Taotlusi võetakse vastu 7. detsembril kella 17-ni. EAS rahastab ekspordi arendamise toetusprogrammi Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Ekspordi arendamise toetusprogrammi raames toetati peamiselt järgmisi tegevusi: turundustegevuse läbiviimine eksportturgudel, turundusmaterjalide ja tootenäidiste valmistamine, toodete vastavusse viimine sihtturu nõuetega, osalemine väljapanekuga välismessidel, ühisturundusprojektide läbiviimine.

Möödunud aasta jaanuarist tänavu detsembrini on EAS toetanud 266 ekspordi arendamisele suunatud projekti kogusummas 15,3 miljonit eurot.

Toetust on kasutanud väga erinevate sektorite ettevõtted nagu masina- ja aparaadiehitus, infotehnoloogia, mööblitööstus, väikelaevade ehitus, puidutööstus, palkmajade tootmine jne.

Ekspordi arendamise toetusprogrammi eesmärk on Eesti ettevõtete ekspordialase konkurentsivõime suurendamine välisturgudel, et kasvatada ettevõtete ekspordi müügitulu ja siseneda uutele sihtturgudele.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077