Autor: Indrek Kald • 28. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõustus Kristjan Rahu ja Dalkia ostu-müügileping

Täna jõustus OÜ Elekter ja Küte ning Dalkia vaheline leping, mille kohaselt omandas Elekter ja Küte energeetikaettevõtted Tallinna Küte ja Eraküte.

Pooled leppisid tehingus tingimuslikult kokku 19. oktoobril, tänaseks on kinnitused andnud konkurentsiamet ning Tallinna linna poolt Tallinna Soojus, teatas Elekter ja Küte.

"Ettevõtete edasises tegevuses on oluline kavandatud investeeringute elluviimine ning kohalike kütuste osakaalu suurendamine, mis aitab soojakulusid kontrolli all hoida. Soojavarustuse efektiivsus ning ökonoomsus tarbijatele on meie tegevuse prioriteet," ütles OÜ Elekter ja Küte omanik Kristjan Rahu.

Ta rõhutas koostöö tähtsust Tallinna linnaga, mille ettevõtte Tallinna Soojus soojuse tootmiseks ja edastamiseks vajaminevad varad on Tallinna Küte võtnud 30 aastaks rendile.

"Oleme tutvustanud oma äriplaani ja tulevikuvaadet linnavalitsusele ja Tallinna energeetikakomisjonile ning peame väga oluliseks edasist koostööd klientide parima soojavarustuse huvides. Näiteks 7. detsembril on linna esindajatel kavas visiit Elekter ja Küttesse, kus tutvustame ettevõtte tegevust ja edasisi plaane," lisas Rahu.

Elekter ja Küte on ettevõte, mille omakapital on 20 miljonit eurot ning varade maht ulatub üle saja miljoni euro.

Tallinna Kütte ning Erakütte juhatuse esimehena jätkab Priidu Nõmm. Kristjan Rahust saab ettevõtete nõukogu esimees.

Tehingut finantseerisid Swedbank ja SEB. Tehingu nõustaja oli investeerimispank SEB Enskilda ning juriidilised nõustajad olid ostja poolelt advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets, müüja poolelt advokaadibüroo Borenius ning pankade poolelt advokaadibüroo Red. Poolte kokkuleppel on tehingu hind konfidentsiaalne.

Tallinna Küte varustab soojusega kahte kolmandikku pealinnast ning Maardu linna. Ettevõte haldab linna 415kilomeetrist kaugküttevõrku, kolme suurt katlamaja ja 24 väikekatlamaja. Eraküte varustab soojusega kaheksat Eesti linna, tegutsedes Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kärdlas, Raplas, Tartus, Valgas ning Tiskre-Hansu elurajoonis Tallinnas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077