Autor: Kristi Malmberg • 28. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson võib ilma jääda oma tehase "Eestisse meelitamise tasust" 

Valitsus andis masu ajal Ericssoni tehase Eestisse meelitamiseks lubaduse toetada läbi EASi ettevõtte tehnoloogiainvesteeringuid, mis nüüd aga võidakse Ericssonilt tagasi nõuda.

Valitsus eesotsas majandusminister Juhan Partsiga lubas 2009. aastal Ericssoni tehase Eestisse saamiseks toetada ettevõtte tehnoloogiainvesteeringuid 20protsendi ulatuses, kirjutab Eesti Päevaleht.

Nüüd aga soovitakse Ericssonilt tagasi küsida 1,2 miljoni euro eest saadud eurotoetusi. Eesti suurim välisinvestor on üks neist 61 toetusprojektist, kelle puhul on rikutud riigiabi jagamise reegleid. Ericsson esitas taotluse toetuse saamiseks 2010. aasta märtsis, kuid oli juba jaanuaris esitanud selle eest soetada plaanitavate seadmete tarnijale tellimused. ELi riigiabi reeglite järgi ei saa sellisel juhul lugeda toetust põhjendatuks, sest näib, nagu oleks ettevõte ka ilma toetuseta plaaninud investeeringud ära teha.

Rahandusministeeriumi auditist selgub, et nii ei käitunud Ericsson Eesti mitte omal algatusel, vaid EASi soovitusel. 17. detsembril 2009 saadetud e-kirjas soovitab EAS Ericssonil tellimused ära teha ja jätta maksmine taotluse esitamise järgsesse aega.

Majandusministri sõnul on asja lahendamine nüüd EASi kätes. EASi uus juht Raul Parusk ütles, et nad otsivad koostöös majandus- ja rahandusministeeriumiga sobivat lahendust.

 

 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077