Autor: Raigo Neudorf • 28. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis pole kriisiolude tarbeks piisavalt võrguelektrikuid

Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu (EETEL) tegevjuhi Are Veski sõnul on Eestis tänase seisuga võrguelektrikuid kriisioludeks täiesti ebapiisavalt.

Täna toimub Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu (EETEL) sügiskonverents, kus elektriala spetsialistid otsivad lahendusi võrguelektrikute süsteemseks koolituseks. Nimelt puudub võrguelektrikutel hetkel täiendõppesüsteem, mis tähendab rikete likvideerimisel oskuslike elektrikute põuda.

 „Oleme täna olukorras, kus võrguelektrikutele pööratakse tähelepanu vaid ulatuslike tormide ja katkestuste korral, aga vaja oleks ennetavalt tegutseda,“ selgitas Veski.„Nõukogudeaegne koolitussüsteem lõhuti ära, kuid uut pole asemele loodud. Seetõttu õpivad välielektrikud täna kutseoskusi kolleegide kõrvalt praktikas, see aga ei taga piisavat kvalifikatsiooni. Läbimõeldud koolitussüsteem on hädavajalik, et nii tava- kui ka tormioludes suudaksid elektrikud professionaalsete töövõtetega voolu klientidele kiiremini tagasi tuua ning hooldus- ja remonttööde kestvamat tulemust tagada,“ lisas ta.Veski sõnul on täna Eestis võrguelektrikuid kriisioludeks täiesti ebapiisavalt. Seda enam tuleb teha maksimum, et nad parima väljaõppega võimalikult tõhusalt toimetada suudaksid.„Oleme koostöös Elektrileviga viinud läbi esimese pilootkoolituse, nüüd on vaja kaasatud organisatsioonide ringi oluliselt laiendada ja välja töötada jätkusuutlik süsteem,“ ütles Veski.29. novembril kogunevad Tallinna Tehnikakõrgkoolis elektritööde ettevõtted, organisatsioonid ja spetsialistid, et võrguelektrikute süsteemseks täiendõppeks vajalikele edasistele sammudele alus panna.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077