Autor: Raigo Neudorf • 26. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AS Balbiino: kõige raskem on leida hooajalisi töötajaid

Jäätisetootja AS Balbiino tunnistab, et ettevõtte üheks suuremaks murekohaks on igal aastal hooajaliste töötajate leidmine.

„Meie suurim probleem on sesoonsusest tingitud suur tööjõu vajaduse erinevus. Igal kevadel taas 60 hooajalist töötajat leida on suur väljakutse ka tööpuuduse situatsioonis, kuna tööotsijad püüavad leida pikemaajalist töösuhet, kui meil pakkuda on. Tegemist on küll probleemiga, millega seisame silmitsi igal aastal, kuid sellele vaatamata nõuab alati tugevat pingutust,“ märkis ettevõtte turundus- ja kommunikatsioonijuht Enel Kolk.

Positiivsema poole pealt on Balbiino selle aasta eduvõtmeks aga olnud 2011. aasta lõpus soetatud uus koorejäätiste tootmisliin, mis on vanast liinist kuni kolm korda võimsam. Investeering uude jäätiseliini küündis 2,5 miljoni euroni ning see võimaldab toota kuni 12 000 jäätist tunnis. Samas vajab uus ja võimas tootmisliin omakorda turgu, kuhu tooted suunata.

„2013 aasta märksõnaks on kindlasti eksport. Täna moodustab eksport Balbiino müügikäibest ligi 20%. Kindlad ja stabiilsed partnerid on meil Lätis, Leedus, Soomes, Saksamaal ja Iirimaal, lisaks oleme Balbiino koorejäätiseid saatnud nii sel kui eelneval aastal USAsse. Läbirääkimised on käimas ka sisenemaks mitmetele uutele turgudele, kuid enne lepingute sõlmimist ei tahaks neil pikemalt peatuda,“ selgitas Kolk.

Ta lisas, et sõltumata üldisest majanduse olukorrast armastavad inimesed ikka jäätist ning vaatamata hinnatundlikkuse kasvule eelistavad eestlased kvaliteetset koorejäätist.

„Tuginedes erinevatele nii meie majas kui väljaspool, nii Eestis kui lähiriikides tehtud analüüsidele prognoosime stabiilset mahtude kasvu ka lähiaastateks.“

Palgatõusu AS Balbiino aga järgmisel aastal ei kavanda. 

„Tunnetame teatavat survet palkade tõstmiseks, kuid hetkel me 2013. aastaks palkade tõstmist ei planeeri,“ lisas Kolk.

Seoses läheneva aastalõpuga uurib toostusuudised.ee tuntud ettevõtetelt, milliseks hindavad nad lõppevat aastat ning mida oodatakse järgmiselt aastalt.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077