Autor: Raigo Neudorf • 23. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKG: põlevkiviekspert Žirjakovi jutus on kibestumist

VKG leiab, et põlevkiviekspert Jüri Žirjakovi jutus, mille kohaselt ei saa Eestis põlevkiviõlist kõrgkvaliteetset mootorkütust toota, võib täheldada kibestumist.

„Nn põlevkiviekspert Žirjakov on vallandatud nii VKGst kui Eesti Energiast oma laiskuse ja puuduliku töö tõttu. Ehk on tema jutus pisut kibestumist,“ hindas VKG arendusdirektor Jaanus Purga.

Purga kinnitusel on VKG investeerinud põlevkividiisli tehnoloogia leidmisse tänaseks 4 miljonit eurot ja 5 aastat tööd ning EAS on seda VKG tegevust kui riigi jaoks olulist valdkonda toetanud 300 000 euro ulatuses.„Kaasatud on kogu olemasolev kaasaegne oskusteave põlevkiviõli omaduste kohta ning rafineerimisvõimaluste kohta ning tänaseks on see töö hästi tehtud ning tulemused käes. Ei VKG ega Eesti Energia investeeriks kindlasti sadu miljoneid kroone ilma kindla teadmiseta, et on vägagi võimalik majanduslikult põhjendatult põlevkiviõlist kõrgekvaliteedilist ja just väga madala väävlisisaldusega diislikütust toota. Lisaks ütlen uhkusega, et kõige paremad Eesti põlevkivieksperdid töötavad täna VKGs ja Eesti Energias,“ ütles Purga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077