Autor: Ave Lepik • 21. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EstNor avab uue tehase

Eesti Puitmajaliitu kuuluv käsitöö-palkmajade ja elementmajade tootja EstNor OÜ käivitab detsembrikuu esimestel päevadel tootmise vastvalminud hoones Harjumaal Kiilis. Uus hoone võimaldab ettevõttel efektiivsemalt toota, lisaks paraneb majatootja logistiline võimekus.

EstNor OÜ tegevjuhi Renee Mikomägi sõnul on uue tootmishoone käivitamise ajend kaasaegsed töötingimused ning majanduslik kokkuhoid rendipinnalt ärakolimise arvelt.  

Uus büroo- ja tootmishoone asub praeguse tootmishoone kõrval. Uues hoones asub tööle 16 inimest. 

Lisaks Kiili tootmisele jätkab ettevõte tööd ka Jõgevamaal Siimustis, kus toodetakse käsitöö-palkmaju.

Ettevõtte investeeringu suurus uude tootmisse on ligikaudu 900 000 eurot.

EstNor OÜ tegeleb ka uue ettevõtte rajamisega Norrasse, mille nimeks saab EstNor AS. EstNor ASi eesmärk on viia kõik EstNori majade püstitajad ühiselt Norra ettevõtte alla.

EstNor OÜ viimaste aastate müügitulu on ühtlaselt kerge kasvuga – 2011. aastal oli see ligi kaks miljonit eurot, tänavuseks aastaks prognoosib ettevõte ligikaudu 2,4 miljoni eurost käivet. 

EstNori põhiturud on jätkuvalt Norra ja Rootsi, ettevõte on täna  tööandjaks 38 inimesele.

 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077