Autor: Raigo Neudorf • 14. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandimaa ettevõtted sihivad välisturge ja loovad töökohti

Paljud Viljandimaa ettevõtted planeerivad tuleval aastal olla aktiivsed eksporditurgudel ja plaanivad sellega seoses luua töökohti.

Olemasolevatel eksporditurgudel kavatseb kasvada 22 protsenti küsitlusele vastanud 27 ettevõttest, näitab SEB poolt maakonna äriklientide seas korraldatud kiirküsitlus.

Uutele turgudele kavatseb siseneda 19 protsenti vastanud ettevõtjatest. Tegu on peamiselt tööstusettevõtetega, kes kavandavad ka toodete innovatsiooni.Käibe kasvu näeb 85 protsenti ettevõtetest, kusjuures mõned suure kasvuambitsiooniga firmad näevad käibe kasvu rohkem kui 15 protsenti.Vastanutest 30 protsenti kavatseb töötajaid juurde võtta ning küsitluses osalenud ettevõtete arvelt kasvab Viljandimaa töötajate arv järgmise aastal vähemalt 21 inimese võrra. Personali kasv on seotud eelkõige uutele turgudele sisenemise või olemasolevatel turgudel kasvamise ambitsiooniga.Investeeringuid kavandab järgmisel aastal 70 protsenti SEB küsitletud klientidest, kusjuures kõigist firmadest 48 protsenti kavatseb investeerida üle 30 000 euro.Uuendustegevusi toodete või teenuste vallas kavandab järgmisel aastal 33 protsenti vastanutest ning töötajate arendamisse ja koolitusse soovib panustada 22 protsenti vastanutest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077