Autor: Raigo Neudorf • 12. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paide linn sai 18 meetri kõrguse katla

Paide uue elektri ja soojuse koostootmisjaama ehitusplatsile on kerkinud jaama hoone ning paika sai tõstetud jaama südameks olev katel.

Pogi OÜ tegevjuhi Andres Alusalu sõnul on tegemist Paide linna suurima katlaga. 50 tonni kaaluva ja 18 meetrit kõrge katla paika tõstmiseks läks vaja kahte kraanat.

Uue koostootmisjaama järgmiseks suursündmuseks on turbiini ja generaatori paikatõstmine.„Praegu tehakse läbi avatud katuse väiksemate seadmete ja torustike tõste- ja montaažitöid. Umbes kuu aja pärast on aga oodata traditsioonilist sarikapidu – jõuame ehitusega jaama kõrgeimasse puntki,“ kirjeldas ehitusplatsil toimuvat Eesti Energia taastuvenergia ja väikekoostootmise projektijuht Alar Punson.Paide koostootmisjaam peaks valmima maiks, suvel toimuvad katsetused ning täisvõimsusel hakkab uus jaam tööle järgmisel kütteperioodil. Koostootmisjaama elektriline võimsus saab olema 2 MW ning soojuslik võimsus 8 MW ning kütusena hakkab see kasutama kohalikku biokütust.Hetkel toodab Pogi soojust biomassi ja kütteõli kasutavates katlamajades. Koostootmisjaama valmimisel jääb Pogi praegune kütteõli katlamaja tööle tipukatlamajana. Uus koostootmisjaam valmib keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) toel, investeeringu kogumaksumus on 8 miljonit eurot, millest KIK katab 40 protsenti.OÜ Pogi on soojuse tootja Paide linnas. Lisaks tegeleb ettevõte ka soojustrasside remondi ja ehitusega. Eesti Energiale kuulub Pogi OÜ-s 66,5-protsendiline osalus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077