Autor: Tanel Raig • 26. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põltsamaa Felix ostis kokku 1000 tonni Eesti kõrvitsat

Toiduainetööstus Põltsamaa Felix ostis tänavu kohalikelt väiketalunikelt kokku 1000 tonni eestimaist kõrvitsat.

Kõige suurem osa purki pandud kõrvitsast kasvas tänavu Jõgevamaa põldudel, aga ka Viljandi-, Tartu, Pärnu- ja Lääne-Virumaal. Suhteliselt jaheda suve tõttu tuli eksportplaanide täitmiseks osta 10% vajaminevast kõrvitsakogusest lisaks ka Poolast.

Valdav osa ehk 1000 tonni kõrvitsat läks purgikõrvitsana müüki Soome ja Rootsi tarbijatele. Ülejäänud 100 tonni kõrvitsast on müügile jõudmas Eestis, sealhulgas saavad tarbijad tänavu maitsta ka uusi kõrvitsatooteid, näiteks mangomaitselist magusat kõrvitsat ja kõrvitsa-kapsa salatit.

„Tänu tublidele kohalikele kõrvitsakasvatajatele saime vaatamata jahedale suvele kokku ostetud 1000 tonni kõrvitsat. See on hea näide aastatepikkusest vastastikku kasulikust koostööst talunikega, kus tootja panustab omalt poolt know-how ja kõrvitsaseemnete jagamisega," ütles Põltsamaa Felixi juhataja Anti Orav.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077