Autor: Tanel Raig • 25. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB suutis müügitulu kasvatada 4%

ABB Grupp teatas stabiilsetest tellimustest ja müügitulu kasvust tänavu kolmandas kvartalis, vaatamata raskele makromajanduslikule keskkonnale. Kasvule aitas kaasa ülevõtmistehingutega saavutatud parem juurdepääs Põhja-Ameerika automaatikaturule.

Grupi müügitulu kasvas kolmandas kvartalis 4%, jõudes 9,4 miljardi dollarini. Tellimused energeetika valdkonnas jäid madalamaks kui aasta tagasi, kui muuhulgas saadi ka suurtellimus avamere tuulepargi elektrifitseerimiseks. Kui nimetatud tellimust mitte arvestada, võis täheldada tellimuste 10-protsendilist tõusu, tingituna infrastruktuuri- ja tööstusettevõtete investeeringutest elektrienergia jaotusvõrgustikku.

Automaatika valdkonnas kasvasid tellimused 13 protsenti, tingituna nõudluse kasvust tööstustootlikkuse suurendamiseks peamiselt Euroopas ja Põhja-Ameerikas kaevandamise ja merenduse sektorites.

Kontserni äritegevuse intresside, maksude ja amortisatsiooni eelne tegevuskasum (EBITDA) ja operatiivne EBITDA marginaal olid madalamad kui aasta tagasi, kuid kõrgemad kui tänavuse aasta teises kvartalis. Kulusid hoiti kokku ligikaudu 280 miljonit dollari ulatuses.

ABB Grupi tegevjuht Joe Hogan lubas jätkata kulude vähendamise ja korrashoiuteenuste kasvatamisega, mis on kaheks peamiseks strateegiliseks algatuseks ettevõttes. Samuti lubas ta jätkata aktiivsust Põhja-Ameerikas, kus on näiteks omandatud Thomas & Betts, mis on aidanud samuti olla ABB-l edukas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077