Autor: Indrek Kald • 23. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuus Eesti firmat koos Pariisi toidumessil

21.-25. oktoobrini kestab Pariisis Nord Villepinte messikeskuses rahvusvaheline toiduainetööstuse mess SIAL, kus osaleb ka kuus Eesti ettevõtet.

Tooteid tutvustavad E-Piim tootmine, Tartu Mill, Salvest, V.G.A Kaubandus, Taarapõllu Talu ja Lightfood. Stendid asuvad erinevates paviljonides.

Salvest on oma tooteid Lääne-Euroopasse eksportinud juba aastaid. Toidumessil SIAL ollakse kogu sortimendis väljapanekuga esimest korda. Eesmärk on leida toodetele uusi edasimüüjaid ja kliente ning kuulata ka lõpptarbijate arvamust toodete kohta, samuti soovitakse leida võimalusi allhanke tegemiseks, teatas toidutootjate stende korraldav Eesti põllumajandus-kaubanduskoda.

E-Piim tootmine tutvustab Pariisis Edam- ja Gouda-tüüpi juuste. Soovitakse leida uusi kontakte nii edasimüüjate näol kui ka luua otse suhteid kaubanduskettidega.

Lightfood turustab oma biokeemiliselt aktiivseid ja kasulikke piimahappebaktereid Lactobacillus Bulgaricus sisaldavaid hapupiimajooke Ayran ja Dietan praegu seitsmes riigis. Messil kohtutakse ELi maade võimalike koostööpartneritega ja loodetakse sõlmida tuleviku koostööks kokkuleppeid.

V.G.A Kaubandus jätkab kuivatatud veiselihasnäkkide tutvustamisega. Juba tuntust kogunud maitsetele Beef Jerky Original,  Beef Jerky Classic, Beef Jerky Smoked, Beef Jerky Teriyaki ja Beef Jerky Cajun Hot on tänavu lisandunud samal põhimõttel valmistatud, kuid pisut erineval tehnoloogial põhinevad kuivatatud veiseliha ampsud Beef Bites. Messil esinedes soovitakse oma partneritele sealsetel turgudel olla nähtav ja samuti leida uusi kontakte.

Rahvusvahelist toidumessi SIAL korraldatakse üle aasta. Põllumajandus-kaubanduskoda on viinud Eesti tootjate ühisstendi sellele messile 2002. aastast alates. Mõnel korral on olnud tootjate ühisstend rahvuslikus hallis, kuid enamasti on tootjad erinevates hallides vastavalt tootmisharule. Nii ka tänavu, kui tootjad on kuues erinevas hallis ja kasutavad stendipinda kokku pisut üle saja ruutmeetri.

Tootjate ootused messile on suured, sest SIAL kuulub Euroopa tähtsaimate toidumesside hulka. Pariisi kogunevad toiduainetööstuste ja kaubanduse esindajad üle maailma, mistõttu ei piirdu Eesti tootjate huvi pelgalt Prantsusmaa turuga. Viimastel aastatel on Eesti põllumajandussaaduste ja toidutoodete eksport Prantsusmaale moodustanud 0,8 protsenti selle kaubagrupi koguekspordist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077